Törkeiden huumausainerikosten määrässä raju kasvu - 100%

Törkeiden huumerikosten määrä kasvoi ennätyksellisesti Savossa viime vuonna: Poliisin paljastamien törkeiden huumausainerikosten määrä tuplaantui Pohjois-Savossa. Etelä-Savossa paljastettujen törkeiden huumerikosten määrä jopa lähes kolminkertaistui.

Poliisi paljasti viime vuonna Pohjois-Savossa 36 törkeää huumausainerikosta ja Etelä-Savossa 23. Määrät ovat historiallisen suuria.

Edellisvuonna vastaavat luvut olivat Pohjois-Savossa 18 ja Etelä-Savossa 8.

Törkeässä huumerikoksessa on aina kyse huumekauppaan tarkoitetuista huumemääristä. Pienemmät ainemäärät käsitellään tavanomaisina huumausainerikoksina tai käyttörikoksina.

Ilmitulleiden rikosten määrän kasvun suurin syy on poliisin työssä. Molemmissa maakunnissa huumepoliisit ehtivät viime vuonna keskittyä rikosten paljastamiseen. Lisäksi Savossa ylipäätään käydään vilkkaasti huumekauppaa. Perinteisten amfetamiinin ja kannabiksen lisäksi myynnissä on paljon etenkin ekstaasia, huumaavia lääkkeitä ja amfetamiinin muunnosta metamfetamiinia.

Entistä useampaan paljastuneeseen huumekauppaan liittyi uusien kännykkäsovellusten kuten Wickr-viestipalvelun käyttö huumekauppojen sopimisessa. Tyypillistä on myös anonyymin netin, Tor-verkon, käyttö huumetarjonnan esittelemisessä ja tapaamisten sopimisissa.

Mies myi ja tarjoili ekstaasia ja kokaiinia Kuopion ravintoloissa

Karttulan läheltä löytyi iso kannabiskasvattamo

Poliisi iski Tor-verkon huumekauppaan - 12 epäiltyä kiinni Kuopiossa

Poliisi takavarikoi ensimmäisen kerran uutta U-huumetta

Useista vainajista löytynyt U-huumetta - kuolemansyitä tutkitaan vielä lisää