Tahkolla riittää ravintoloita

Kuopio–Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen iloitsee Tahkon lisääntyneestä ravintolatarjonnasta.

– Jokainen on löytänyt oman juttunsa, mikä on asiakkaiden kannalta hieno juttu. Loman aikana voi käydä useassa erityylisessä ravintolassa. Yrittäjät ovat myös itse useimmiten tiiviisti päivittäisessä toiminnassa mukana.

Markkasesta Tahkon valtakunnallinen erikoisuus on Pehkubaari, jolla on merkittävä historia.

– Pehkubaari on Suomen ensimmäinen after ski -paikka. Se muuttaa muotoaan kolmesti päivässä. Ensi se on normaali rinneravintola ja kohta Itä-Suomen sykkivä bilemesta. Illalla se muuttuu tilausravintolaksi.

Tahkolla on myös Ravintola Piazza, joka on Itä-Suomen suurin  ravintola 1200 anniskelupaikallaan.

Markkasesta Tahkon tarkkaa ravintolapaikkojen määrää on vaikea sanoa, sillä osa ravintoloista on sesonkimaisia.

– Mutta yli 20 niitä on laski miten hyvänsä.

Kiinnostavaa uutta on Tirolin ja Ravintola Ukon uudistuminen.

– Tiroliin tuli yrittäjäksi Sedu Koskinen kumppaneineen. Myös Ravintola Ukko vaihtoi pyörittäjää. Se on nyt omistajansa Heppu Pentin kokonaisuudessa mukana.

Tämän sesongin uutuus on Katja Kuulusan ja Harri Jokisen laajentama Panorama Bar.

– Paikka on nyt todella nimensä mukainen upealla Syvärin ja Tahkon maisemalla varustettu rinneravintola, kehuu Markkanen.

Makuaisti on avainsana Tahkon Rehti-ravintolassa: "Laajentaminen on käynyt mielessä"