Talo ei ole riittävän kivan näköinen - Niiralan Kulma valitti asemakaavamuutoksesta, mutta takaisinveto mahdollinen

Kuopion kaupungin konserniin kuuluva Niiralan Kulma Oy on valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuteen asemakaavamuutoksesta. Savon Sanomien tietojen mukaan Niiralan Kulma suunnittelee kuitenkin valituksen vetämistä pois.

Valituksen kohteena ovat entisen Postipankin rakennusta koskevat suunnitelmat. Kiinteistön omistajan tarkoituksena on korvata kiinteistöt uudisrakennuksella, joihin tulisi myös noin 120 asuinhuoneistoa. Suunnitelmien toteuttaminen on vaatinut asemakaavan muuttamisen.

Niiralan Kulma on nykyisessä toimistokiinteistössä vuokralaisena. Vuokrasopimus päättyy vuonna 2023.

Tontti rajautuu pohjoispuolella Hapelähteenkatuun ja Käsityökatuun, ja Niiralan Kulmaa hiertää rännikatujen puolelle suunnitteilla oleva, matalampi rakennus. Asianajotoimiston laatimassa valituksessa puututaan monessa kohtaa uudisrakennuksen neljän kerroksen korkeuteen. Vuokrataloyhtiön toimitusjohtajan Kari Keräsen mukaan keskeisin ongelma on kuitenkin esteettinen.

– Hyvällä arkkitehtisuunnittelulla neljä kerrostakin saadaan näyttämään vähemmän massiiviselta, Keränen sanoo.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Juho Romppanen kummeksuu tapausta.

– Oudolta tuntuu, että tällainen taho lähtee asiasta valittamaan. Lisäksi asemakaava ei ota kantaa julkisivuun.

Kaavan muutosta on hakenut kiinteistön omistaja syksyllä 2014. Vireilletuloaineisto on ollut nähtävillä elo–syyskuussa 2016 ja kaavan valmisteluaineisto yli kuukauden vuoden vaihteessa. Niiralan Kulma ei kummallakaan kerralla jättänyt lausuntoa kaupungin eli omistajansa valmistelemasta asiasta.

Romppasen mukaan valitus tarkoittaa, että kaupunki varautuu noin vuoden käsittelyyn hallinto-oikeudessa. Savon Sanomien tietojen mukaan tämä voi olla tarpeetonta.

Sekä Niiralan Kulma ja kiinteistön omistaja ovat vahvistaneet käyneensä asiasta neuvotteluja, joiden tuloksena hallinto-oikeuteen tehty valitus peruttaisiin.

– Yhteisymmärrys valittajan kanssa on löydetty, kun olemme selittäneet suunnitelmiamme tarkemmin. Valittajan näkyvyys rännikaduille säilyy. Näillä näkymin he ovat valmiit vetämään valituksen pois, sanoo Conorin Oy:n toimitusjohtaja Jani Haarala.

Conorin Oy edustaa Suomessa irlantilaista eläkerahastoa, joka omistaa Puijonkatu 35:n ja Käsityökatu 41:n kiinteistöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Heinäveden väki toivoo malmiyhtiön keräävän lelunsa ja häipyvän

KYSiin rakenteilla ylijäämäinen talousarvio "Rahoitusvaje on kertynyt hiljalleen vuosikymmenten mittaan"

Valtuusto vahvisti kolmen muutosesityksen jälkeen: Kuopio nostaa veroprosenttia

Kuopion joulukauden avajaisissa on paljon ohjelmaa koko perheelle

Haaveet Keskuskentän tapahtuma-areenasta haudattiin: "Ei löydy taloudellisia edellytyksiä"

Suomi-buumi laajenee – iisalmelaislähtöinen Miska Kajanus jälleen suomalaisroolissa Hollywoodin tv-sarjassa: "Jotkut siellä kirjoittelevat suomalaisrooleja nyt urakalla"

Amerikkalaislehti hehkuttaa Iisalmesta kotoisin olevan Liisan elämäntyötä – korvaamaton arkistonhoitaja USA:n pikkukaupungissa

Syyttäjän mukaan taidekauppa jätti verot maksamatta useana vuotena

Kuopio aikoo karsia koulunkäynninohjaajia: "Heidän työpanoksensa on tärkeä, oppilaat voivat olla aika ajoin erittäin impulsiivisia ja fyysisesti aggressiivisia"

Pohjois-Savon Luonnonsuojelupiiri palkittiin maisemateosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.