Tarinan turvapaikanhakijoista 60 on löytänyt kodin Pohjois-Savosta, suurin osa asuu Kuopiossa

Siilinjärven Tarinan vastaanottokeskuksen kirjoilla olleista asukkaista 110 on saanut Maahanmuuttovirastosta myönteisen oleskelulupapäätöksen vuoden 2016 ja 2017 aikana.

Vuonna 2016 myönteisen päätöksen sai 63 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna torstaihin 6.7. mennessä myönteisen päätöksen on saanut 47 turvapaikanhakijaa.

Luvussa on mukana sekä yksin tulleita että perheitä. Myönteisen päätöksen saaneista 69 on aikuisia. Heistä naisia on 23 ja miehiä 46. Alaikäisiä on 41.

Myönteisen päätöksen saaneista 61 eli yli puolet on jäänyt Pohjois-Savoon. Suurin osa, reilut 40, asuu nyt Kuopiossa. Toiseksi suurin ryhmä, reilut 10 asukasta, on muuttanut Iisalmeen. Muutamia tai yksittäisiä asukkaita on muuttanut Suonenjoelle, Siilinjärvelle, Sonkajärvelle, Lapinlahdelle ja Keiteleelle.

Pohjois-Savoon jääneistä virallisille kuntapaikoille on mennyt ainoastaan 18 asukasta, heistä suurin osa Iisalmeen ja Kuopioon. Suurin osa myönteisen päätöksen saaneista on siis muuttanut uuteen kotiinsa itsenäisesti.

Myönteisen päätöksen saaneista reilut 40 on muuttanut muualle Suomeen. Turkuun on muuttanut neljä perhettä eli yhteensä 20 turvapaikan saanutta. Lahteen muuttaneita on noin 10. Pääkaupunkiseudulle Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Porvooseen on muuttanut reilut 10 henkilöä.

Kuopion Setlementti Puijolan ylläpitämän Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä asuu tällä hetkellä noin 340 turvapaikanhakijaa, joista alaikäisiä lapsia ja nuoria on 90. Tarinan asukasmäärä on siis yhä ennätyslukemissaan. Lisäksi Tarinan kirjoilla on reilut 60 yksityismajoituksessa asuvaa turvapaikanhakijaa.

Tarinan vastaanottokeskus on toiminut Siilinjärvellä lokakuusta 2015 lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.