Tarinan vastaanottokeskuksessa aloitetaan yt-neuvottelut

Kuopion Setlementti Puijola aloittaa yt-neuvottelut Tarinan vastaanottokeskuksessa Siilinjärvellä. Neuvottelut koskevat Tarinan henkilöstöä, josta vähennetään noin 4–5 ihmistä.

– Olemme tienneet koko ajan, että Tarinan vastaanottokeskuksen toiminta on väliaikaista. Tässä mielessä päätös vähentää majoituspaikkoja ei tullut yllätyksenä. Turvapaikanhakijoiden määrä vähenee koko ajan, ja tämä näkyy luonnollisesti Migrin päätöksisssä, sanoo Setlementti Puijolan toiminnanjohtaja Eija Teerineva.

Maahanmuuttovirasto Migri ilmoitti joulukuun lopussa sulkevansa kymmenen vastaanottokeskusta ja vähentävänsä jäljelle jäävistä 870 majapaikkaa. Vastaanottokeskuksista vähenee yhteensä 2 400 majapaikkaa kesäkuun loppuun mennessä. Tarinan vastaanottokeskuksesta vähennetään noin sata paikkaa, eli jatkossa paikkoja on noin 200.

Tarinan vastaanottokeskus on Pohjois- ja Etelä-Savon ainoa, jota ei ole päätetty lakkauttaa.

Tarinan vastaanottokeskuksessa myönteisen turvapaikkapäätöksen on saanut 90 ihmistä, joista 60 on jo muuttanut pois Tarinasta. Kielteisen turvapaikkapäätöksen on nyt saanut noin 140 asukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maahanmuuttovirasto sulkee lisää vastaanottokeskuksia

Siilinjärven Tarinan vastaanottokeskuksen majoituspaikat vähenevät