Teemoina oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus

Kuopiossa tiistaina ja keskiviikkona järjestettävän Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian symposiumissa tutkitaan aihetta "Oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus: Eurooppalainen utopia globalisoituvana aikakautena".

Symposium on akateemisen keskustelun ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen foorumi ja se kokoaa yhteen kansainvälisiä asiantuntijoita eri tieteenaloilta ja yhteiskuntaelämästä. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa Suomessa.

Symposiumiin liittyy keskiviikkona suomenkielinen yleisötilaisuus, jossa esitelmöi muiden muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Hänen aiheenaan on demokratia, oikeusvaltio ja Eurooppa. Muut suomenkielisen osuuden esitelmöitsijät ovat professorit Juha Hämäläinen, Juhani Laurinkari ja Pauli Niemelä (emeritus) Itä-Suomen yliopistosta.

Esitelmien jälkeen on paneelikeskustelu, jonka puheenjohtajina toimivat professori Juhani Laurinkari ja Savon Sanomien artikkelitoimittaja Riitta Raatikainen.

Yleisölle avoin tilaisuus alkaa kello 10:35 Kuopion kaupungintalolla ja paneelikeskustelu kello 12:40.

Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemiaan kuuluu yli tuhat eri tieteenalojen edustajaa useista eri maista. Heidän joukossaan on lähes 40 Nobel-palkinnon saajaa. Suomen delegaation johtajana toimii vuosina 2014 – 2019 professori Juhani Laurinkari Itä-Suomen yliopistosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.