Telespro valmistaa lämpösuojia kriisitilanteisiin

Kuopiolaiskeksintö, potilaan suojavaate on hyväksytty sisäministeriön valmiusvarastossa tarvittavaksi tuotteeksi. Asia on järjestetty niin, että sairaanhoitopiirit hankkivat Telespron suojavaatteita omaan käyttöönsä.

- Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiriin hankitut suojavaatteet toimivat samalla sisäministeriön ja jatkossa myös Kriisinhallintakeskuksen varmuusvarastona, toimitusjohtaja Heikki Hakkarainen Telesprosta kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun suomalainen pelastuskomennuskunta FRF tai muu siviilikriisinhallinnan pelastusryhmä saa kiireellisen avustustehtävän ulkomaille, Päijät-Hämeestä toimitetaan ryhmälle kuopiolaiskeksintöjä suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettavaksi mukaan.

Noin 200 suojaa ambulansseissa

Telespron potilaan suojavaate on nykyään käytössä myös kaikissa Rajavartiolaitoksen helikoptereissa sekä yhdistysten lääkärikoptereissa sekä useissa ambulansseissa ja sairaaloissa ympäri Suomen.

Suojavaate on Kuopion yliopiston tuotekehityshankkeessa ideoitu tuote, joka on tarkoitettu onnettomuus- tai sairauspotilaan suojaamiseksi kylmältä, märältä ja lialta ensiavun ja ensihoidon aikana.

Kuopiolaisyritys on kehittänyt lisäksi tuotelogistiikan, miten suojavaatteet kiertävät sairaaloiden, pesuloiden ja pelastajien välillä.

>> Aiheesta lisää lauantain Savon Sanomissa.