Terassikausi alkoi jo Kuopiossa: "Kylmyys on mielen heikkous"

Terassikausi on ja avattu useassa eri ravintolassa Kuopiossa. Kauppakadulla voi nähdä, kuinka tuolit ja pöydät on kaivettu esiin talviteloilta. Esimerkiksi Ale pupi Kauppakadulla ja Mualiman Napa torilla avasivat terassikauden viime lauantaina.

Yrittäjä Veli Markkanen Mualiman Navasta kertoo, että kesäkausi korkataan avatuksi aina vain aiemmin.

– 15 vuotta sitten, kun näitä hommia aloittelin, pyrimme avaamaan terassin ennen vappua. Nyt aika on ensimmäinen huhtikuuta. Ihmiset alkavat odotella terassikautta yhä aiemmin pitkän talven jäljiltä, Markkanen kertoo.

Malja Kuopion Kauppakadulla pitää ympärivuotista lämmitettyä terassia. Ravintolapäällikkö Mika Kilpeläinen kertoo, että kaiken määrittelee vain ja ainoastaan sää.

– Kyllä terassilla viihdytään talvellakin, jos on lauha sää. Meillä oli terassi oli esimerkiksi tapaninpäivänä täynnä. Kylmyys on mielen heikkous. Ihmiset tulevat paljon myönteisemmälle mielelle, kun aurinko paistaa, Kilpeläinen kertoo.

Ravintola Wanha Satama avaa ovensa 29. huhtikuuta, eikä tämä ole ravintolapäällikkö Viivi Sinkkosen mielestä ollenkaan liian myöhään.

– Vapuksi olemme tottuneet avaamaan. Meillä on vielä terassi lumen peitossa. Pääsiäiseksi ei vielä kannata, sillä ihmiset viihtyvät silloin vielä esimerkiksi rinnekeskuksissa, Sinkkonen näkee.

Toinen suuri kuopiolainen terassipaikka Albatrossi satamassa aukeaa puolestaan jo kiirastorstaina.