Tervo ja Keitele valittiin mukaan taajamien elinvoimaa nostavaan hankkeeseen

Tervo ja Keitele ovat päässeet ainoina kuntina Pohjois-Savosta mukaan Helsingin yliopiston Ruralia instituutin Uudistuvat elinvoimataajamat -hankkeeseen.

Hankkeessa verkostoidutaan muiden maaseututaajamien kanssa ja pyritään etsimään yhdessä ratkaisuja elinvoimakysymyksiin.

Marraskuun alussa alkaneessa hankkeessa hyödynnetään kehittämisen ja tutkimuksen välistä vuorovaikutusta. Hanke jatkuu vuoden 2019 loppuun asti. Hankkeen piiriin kuuluu noin 28 000 asukasta ja sitä rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Kirkonkylien tulevaisuuden suunnitteluun toivotaan mukaan henkilöitä, jotka hyötyvät kylien elinvoimaisuudesta, kuten vapaa-ajanasukkaita, pienyrittäjiä ja nuoria. Osatoteuttajina ovat Heinäveden, Keiteleen, Liperin, Mäntyharjun, Tervon ja Valtimon kunnat.

– Tervon kunta on kiinnostunut siitä, miten muut vertaiskunnat ajattelevat paikkakunnan elinvoimaisuudesta, ja millaisia toimenpiteitä tekevät sen edistämiseksi. Tervossa teemme hankkeen aikana kokeiluja, jotka kohdistuvat niin sanotun etä-, tai paremminkin lähityön, tekemiseen. Elinvoima syntyy mielestämme monista asioista, ei vain kylänraitilla sijaitsevista palvelupisteistä, sanoo  elinkeinoasiamies Sari Tulila Tervon hanketiimin ajatuksista.