Tiehankkeet täyteen vauhtiin: Tulee uusi silta ja alikulku

Leväsentien ja Kumpusaarentien alueella on käynnissä vilkkain sillanrakennusvaihe.

Särkiniemen entisen ponttonisillan kohdalle rakennettavan Leipäniemen kevyen liikenteen sillan kolme teräksistä kannatinlohkoa asennetaan ensi viikolla. Lohkot viedään siltapaikalle lauantain ja sunnuntain aikana.

Kannatinlohkojen kuljetus haittaa liikennettä Särkiniemessä sekä Tasavallankadulla ja Saaristokadulla Siikaniemen alueella. Kaupunki yrittää ajoittaa kuljetukset niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa muulle liikenteelle.

Yhden lohkon pituus on lähes 50 m ja paino 50 tonnia. Lohkon nosto suoritetaan kahdella autonosturilla. Nostotyöt aloitetaan maanantaina 6.2.2017. Lohkojen asentamisen jälkeen rakennetaan sillalle betonikansi.

Ensi viikolla alkaa myös Särkiniementien ja Leväsentien risteysalueelle rakennettavan Särkiniemen alikulkukäytävän asennus. Elementtirakenteisen alikulkukäytävän asentamisen ja kaivannon täyttötyön arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Autoliikenne ohjattaan työn ajaksi kiertotielle.

Kevytliikenteeseen muutoksilla ei tule olemaan vaikutusta, vaan kevytliikenne kulkee viime syksynä käyttöön otetuilla kiertoreiteillä.