Tiukin äänestys tulee Syvänniemestä

Kalevalan koulun vanhempainyhdistys yritti vaikuttaa mielenosoituksella kuopiolaisiin valtuutettuihin vielä tunti ennen valtuuston kokousta, joka alkoi kello 16.

Kuopion valtuustovirastotalon eteen vanhempainyhdistyksen kouluverkkovastaavan Jussi Hakalan johdolla tulleet Pohjantien yksikön puolustajat olivat vakuuttuneita siitä, ettei koulun lakkauttamista ole valmisteltu riittävän perusteellisesti.

Valtuustovirastotalon edustalla oli kolmen jälkeen noin 40 mielenosoittajaa. Heistä puolet oli lapsia. Lapset lauloivat joululauluja ja vanhemmat jakoivat vetoomuksia päättäjille.

Paikalla ei ollut ainakaan vielä kolmen maissa muita mielenosoittajia kuin Kalevalan koulun puolustajia. Kolmen koululaisen äiti Laura Hiltunen toivoi, että järki vielä voittaisi.

– Tässä on katsottu vain koulun kuntoa, hän kritisoi lakkauttamisperusteita.

Samalla kun mielenosoittajat seisoivat vesisateessa, kaupunginvaltuutetut nauttivat iltapalaa valtuustovirastotalossa ennen kokoustaan.

Vaikka puolustusintoa riittää, on Kalevalan koulun lakkauttaminen ennakkoveikkauksissa kaupunginvaltuustolle se selvin pala.

Sekä kasvun ja oppimisen lautakunta että kaupunginhallitus äänestivät siitä kohdallaan selkein numeroin.

Sen sijaan Kemppaanmäen koulun lakkauttamisesta ennakoidaan tulevan tiukka vääntö. Äänestystulos saattaa olla äänen pari kumpaan tahansa suuntaan.

Lakkauttamiseen kytkeytyy nimittäin uuden pienten koulun ja päiväkodin rakentaminen Syvänniemelle.

Särkiniemen koulun kohdalla kyse on lähinnä siitä, jääkö koululle vain aivan pienimpien opetus, vai säilyykö siellä opetus neljänteen luokkaan saakka.

Kaikista kolmesta koulusta joka tapauksessa äänestetään.

Valtuuston kokousta voi seurata suorana täältä.

 

---

Juttua on korjattu: Jussi Hakala on vanhempainyhdistyksen kouluverkkovastaava, ei puheenjohtaja.

Kuopio lakkauttaa Kalevalan koulun