Tiukka luku-urakka alkaa Pieksämäen torilla

Äitienpäivän aamuna 14.5. kello 8 alkaa pieksämäkeläisten seurakuntien yhteisponnistus, Pieksämäen Raamattumaraton. Viikon aikana koko Raamattu luetaan kannesta kanteen Pieksämäen torilla.

Vapaaehtoiset vuorottelevat 20 minuutin lukujaksoissa aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Loppuun aiotaan päästä sunnuntai-iltana 21.5. pidettävään kiitosjuhlaan mennessä.

Pieksämäellä on järjestetty Raamattumaraton aiemminkin, tammikuussa 2016 Veturitorilla. Alkusysäys oli Jäppilässä 2014 pidetty viikonlopun kestänyt Uuden testamentin lukeminen.

– Yksi tarkoitus on innostaa ihmisiä lukemaan Raamattua. Haluamme myös nostaa raamatullisia arvoja julkisuuteen, kertoo järjestelyryhmää vetävä Hannu Airaksinen Pieksämäen helluntaiseurakunnasta.

Toritapahtuma toteutetaan reformaation 500-vuotisjuhlan ja Suomen satavuotisjuhlien merkeissä. Järjestäjinä ovat Pieksämäen seurakunta, helluntai- ja vapaaseurakunnat sekä Cafe Good Mood. Lukemista voi pysähtyä kuuntelemaan torilla haluamakseen ajaksi tai ilmoittautua myös itse lukijaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.