Toista sataa nuorta saa töitä Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki työllistää tänä kesänä jälleen yli sata nuorta 2-4 viikon jaksoihin. Eniten nuoria työllistävät viheralueiden hoito, ruokahuolto, siivoustoimi ja vanhusten huolto ja kotipalvelu, kesätyöllistämisvastaava Pia Niilo-Rämä kertoo.

Etusijalle asetetaan ne, joiden katsotaan sosiaalisin perustein hyötyvän työpaikasta erityisen paljon, ja ne jotka eivät ole aiemmin kaupungin töissä olleet. Hakemuksia oli maanantaiaamuna tullut jo 212. Haku päättyy perjantaina 17.3..

Viime vuonna hakijoita oli 298 ja työllistettyjä nuoria 157.

– Prosentuaalisesti aika hyvä määrä. Tärkeintä on, että saadaan nuoria töihin ja se arvokas, ensimmäinen työkokemus, Niilo-Rämä sanoo.

Työkokemusta hakemassa on myös nuorisotoimeen kolmeksi viikoksi työllistyvä datanomiopiskelija Elias Huupponen. Talven rekrymessuilla nuorilla oli mahdollisuus tuunata itselleen työpaikkaa.

– Aika paljon on töitä tulossa, sen tiedän. Omat työt elokuvateatterilla tuohon viereen ja jos vielä isoiseksi pääsisin. Ideani työnhaussa oli olla juoksupoikana, teen mitä sanotaan tehtäväksi.

Pieksämäen kaupunki on panostanut säästökuureistaan huolimatta koko ajan nuorten kesätyöllistämiseen, hallintojohtaja Ulla Nykänen sanoo.

– Yhteispanos on lähes 100 000 euroa. Se on minusta aika hyvä taso tämänkokoiselle kaupungille.

Tukena on toista vuotta myös Suur-Savon Osuuspankki, joka maksaa alueellaan palkan yli sadalle kuntien työllistämälle nuorelle.

– Se on osa pankin yhteiskuntavastuuta ja tapa jakaa tulosta oman maakunnan hyväksi. Viime vuoden kokemukset olivat niin myönteiset, että halusimme jatkaa yhteistyötä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna, Pieksämäen konttorin johtaja Susanna Luhtinen sanoo.