Torin vakiintumattomat käytännöt aiheuttivat pettymyksen – nuori katusoittaja pois lavalta

Tänään aamupäivällä Kuopion torin pienellä lavalla esiintyneen nuoren rumpalin soitto keskeytettiin, koska akustisten rumpujen ääni oli torin kaupankäynnille liian voimakas.

Torivalvoja Oskari Taskinen kertoo, että rumpujen soitto häiritsi kaikkia torimyyjiä lähistöllä.

– Meteli oli niin kova, etteivät myyjät ja asiakkaat pystyneet keskustelemaan keskenään, Taskinen selventää.

Taskinen kertoo, ettei olisi halunnut ajaa soittajaa pois, vaan ehdotti tälle siirtymistä lavan sijaan Siskotyttö-patsaan luo.

Rumpuja soittaneen 13-vuotiaan Tuukka Peräkorven isä Mika Peräkorpi on kiihdyksissään tapahtuneesta. Hänen mukaansa soitto keskeytettiin repimällä kuuloke pojan korvasta, torivalvoja puolestaan kertoo odottaneensa, kunnes soittaja piti taukoa.

– Pojalla oli lupa esiintyä lavalla, kysyin sen torivalvojalta puolitoista viikkoa sitten. Annetut luvat pitäisi myös pitää, Mika Peräkorpi sanoo.

Kuopion torin säännöissä sanotaan, että myyjien toimintaa haittaava katusoitto tulee siirtää. Rumpalille esiintymisluvan myöntänyttä torivalvoja Kari Laitista tuuraava Taskinen kertoo, että pienelle lavalle soveltuvista esityksistä ei ole vielä selkeää linjaa.

– Lava on tarkoitettu kitaransoitolle ja pienelle laululle, siinä ihan vieressä on kuitenkin myyjiä, joita kova ääni haittaa.

Taskinen sanoo, että pienen lavan käyttösäännöissä on täsmennettävää, mutta kertoo kaupungilla asiasta päättävien ihmisten viettävän nyt lomiaan.

Tuohtunut ja surullinen Mika Peräkorpi korostaa konservatoriolla opiskelevan poikansa olevan taitava soittaja.

– Torimyyjät eivät vain ymmärrä rumpumusiikkia! Täällä vallitsevat viidakon lait.