Torstaina tempaistaan liikunnan hyväksi - idea urheiluvälinelainaamoon Ruotsista

Kuopion Bellarannassa järjestetään helatorstaina hyväntekeväisyystapahtuma lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseksi. Tapahtumassa on monta elementtiä: On lasten juoksukisaa, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja pomppulinnaa. Siellä kerätään myös käytöstä poistettuja tai muuten itselle tarpeettomaksi käyneitä liikuntavälineitä Sporttilainaamoon. Ei siis vain lasten ja nuorten vaan kaikenikäisten varusteita. Lahjoituksia ei voi toimittaa ennakkoon. Sporttilainaamon idean äiti on Bellarannan kehittämisyhdistyksen markkinointi- ja kehittämiskoordinaattorina toimiva Krista Kinnunen.

– Olin viime vuonna Ruotsissa ja halusin lähteä hiihtämään ex-tempore, mutta suksia ei ollut lähtenyt mukaan. Minut ohjattiin Sportortekettiin, joka toimii kirjaston tavoin. Sieltä sain sukset lainaan, ja ajattelin silloin, että olisipa hienoa, jos samanlaisia olisi Suomessakin. Esitin ideaa Bellarannan yrittäjille ja he ottivat sen omakseen, Kinnunen kertoo.

Lainaamo avautuu Bellarannan tiloihin vuoden 2018 alussa. Tarkemmaksi sijaintipaikaksi on mietitty HopLopin vieressä olevaa HuippuCenterin ja Sawo on Voimaa crossfit-salin rakennusta.

Tapahtuman toinen keskeinen hyväntekeväisyyselementti on huutokauppa, jossa huutokaupattujen tavaroiden tuotot ohjataan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin. Huutokauppaan on lahjoitettu jo yli 70 tuotetta, isoimpina tuliterä henkilöauto sekä vene. Kaikki huutokaupataan paikan päällä eikä niistä voi Kinnusen mukaan jättää ennakkotarjouksia.

Tuotot ohjataan urheiluseurojen kautta lasten ja nuorten urheiluharrastuksiin, esimerkiksi seurojen kausimaksuihin tai uusien välineiden ostoon.

– Perheillä voi olla joskus tilapäisestikin tiukkaa esimerkiksi hoitovapaan tai muun vastaavan takia, jolloin tällainen kädenojennus mahdollistaa sen, ettei lapsen tarvitse lopettaa harrastusta, Kinnunen sanoo.

Juttua muokattu 23.5. 8.33. Sportapteket on oikeammin Sportortetket, joka toimi kiirjaston tavoin. Tarkennettu myös HuippuCenterin kieliasua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.