Tulevaisuustyö sai Pieksämäellä liikkeelle sata ihmistä

Pieksämäen tulevaisuusfoorumiin kuukauden alkupuolella tuli sata ihmistä, jotka saivat osallistua mieleisensä työryhmän työskentelyyn.

Lopulta kaikkien seitsemän ryhmän ehdotukset koottiin yhteen ja niistä äänestettiin suosituimmat.

Moni piti milteipä tärkeimpänä sitä, että yhteiset asiat valmistellaan yhdessä. Maineen merkitys tunnistettiin ja sen parantaminen nähtiin tärkeänä toimenpiteenä.

Kuntavaaleihin valmistautuville puolueiden paikallisyhdistyksille tuli foorumissa haaste, jonka mukaan kunkin puolueen tulisi asettaa ehdokkaaksi vähintään viisi alle 40-vuotiasta henkilöä.

Esille nousi myös se, että kuntavaalikampanjoissa olisi nostettava paikalliset asiat tarkasteluun, eikä lähteä liikkeelle puoluetoimiston ottamilla valtakunnallisilla asioilla.

Pieksämäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Huupponen (sd.) huomauttaa, että nuoria ei ole ehdokkaana vaaleissa sen vuoksi, ettei heitä ole kysytty.

Puolueet odottavat, että nuoret tulevat tarjoutumaan ehdokkaiksi, vaikka pitäisikin toimia toisin päin eli lähestyä nuoria.

– Raportti on hyvä työkalu kaikille toimijoille, foorumia järjestämässä ollut Pieksämäen kylät ry:n Kyläkumppani plus -hankkeen kyläasiamies Vuokko Jaakkola arvioi.

Pieksämäen kaupunki tuki tapahtumaa kuntalaisten osallistamistapahtumana. Kunnan rooli muuttuu toisenlaiseksi maakuntauudistuksen tullessa voimaan vuoden 2019 alussa.