Tupa täynnä savolaisseminaarissa

Savon asia on rakas savolaisille, ja kiinnostaa suuresti myös muita suomalaisia. Näin on pääteltävissä siitä suoranaisesta yleisöryntäyksestä Pohjois-Savon valtuuskunnan huomiseen Helsingin seminaariin. Pikkuparlamentiksi kutsutun eduskuntatalon uudisosan 210-paikkainen sali on varattu jo hyvissä ajoin täpötöyteen, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet edes mukaan.

Sano se savoksi -teeman mukaisesti seminaarissa keskustellaan, ovatko murteet hyvästä vai pahasta tämän päivän Suomessa ja maailmassa. Toimitusjohtaja Antti Mykkäsen johtamalla Pohjois-Savon valtuuskunnalla ei ole tällä kertaa seminaarille varsinaisia taloudellisia tavoitteita, vaan nyt halutaan keskittyä puhtaasti kulttuuriin. Vain Nilsiän Tahkolla vaikuttavan Belltonin johtaja Heikki Vienola kysyy, tehhäänkö murteella rahhoo .

Laajoihin kansainvälisiin yhteyksiin sijoittaa murteet Ulkopoliittisen instituutin johtaja Raimo Väyrynen. Kiuruveteläissyntyinen Väyrynen arvioi, miten alueelliset kulttuurit kestävät yhdentyvässä maailmanajassa. Omakohtaista kokemusta hänellä on muun muassa kansojen sulatusuuniksi sanotuista Yhdysvalloista.

Lue seminaarista lisää perjantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.