Turvatarkastus rauhoitti Kuopion poliisitalon

Kuopion oikeus- ja poliisitalon ovella tehtävät turvatarkastukset ovat onnistuneet erittäin hyvin. Poliisin tarve etenkin oikeussalien odotustiloissa on vähentynyt, kun häiritsevä käyttäytyminen kuten juopottelu ja uhkailut ovat vähentyneet.

Lisäksi entistä harvempi kävijä kuljettaa mukanaan jotain esinettä tai ainetta, jota talolle ei enää vuoteen ole saanut tuoda. Teräaseita otetaan ovella pois keskimäärin noin 120 kappaletta kuukauden aikana. Kun turvatarkastukset aloitettiin vuosi sitten toukokuussa, ensimmäisinä kuukausina teräaseita huomattiin ovitarkastuksessa noin 180 joka kuukausi.

Suurin osa teräaseista on avaimenperien linkkuveitsiä, Leatherman-tyyppisiä välineitä tai jotain työkaluja. Jos kävijällä on hyvä syy tällaisen esineen kuljettamiseen, joten esine otetaan säilytyslokeroon käynnin ajaksi ja hän saa sen takaisin lähtiessään pois oikeus- ja poliisitalolta. Takavarikkoon päätyy muutamia puukkoja kuukaudessa sellaisilta henkilöiltä, joilla ei ole puukon mukana kuljettamiseen mitään hyväksyttävää syytä.

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.