Tytär, äiti ja heille tuttu mies tuomittiin naisen muilutuksesta – uhrille yli 14000 euron korvaukset

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut kaksi kuopiolaista naista ja kuopiolaismiehen vapaudenriistosta. Naiset tuomittiin myös törkeästä pahoinpitelystä ja mies avunannosta siihen.

Kolmikko pakotti yksityisasunnossa illanvietossa olleen kuopiolaisnaisen väkisin auton peräkonttiin, kyyditti jäätietä pitkin Kuopion Vaajasaloon ja pahoinpiteli naisen lyömällä häntä muun muassa pesäpallomailalla polveen.

Käräjäoikeuden mukaan etenkin 24-vuotias nainen toimi pahoinpitelijänä, mutta teossa mukana olivat hänen 49-vuotias äitinsä sekä molemmille naisille entuudestaan tuttu 45-vuotias mies.

Miehellä ja vanhemmalla naisella on taustallaan henkirikostuomiot, joista on tosin pitkä aika. Rikoksen uhriksi joutunut nainen sanoi kuitenkin pelänneensä kuolevansa muun muassa siksi, että hän tiesi kaksikon väkivaltaisista taustoista.

Uhrille tilanne oli pelottava. Hän sai pesäpallomailalla hakkaamisesta silti lähinnä ruhjeita ja kipua, mutta ei tämän hetken tiedon mukaan pysyviä vammoja.

Viiltelystä naiselle jäi näkyvä arpi otsaan, kun nuori nainen viilsi häntä veitsellä tahallaan kasvoihin. Tuomion mukana nuori nainen kertoi viiltäneensä uhria kasvoihin, jotta tämä "muistaa jokaikinen päivä peiliin katsoessaan koko loppuelämänsä ajan, mitä minä hänelle sanoin".

Oikeus tuomitsi kolmikon maksamaan uhrille korvauksia yhteisvastuullisesti 14 050 euroa kosmeettisen haitan, kivun ja henkisen kärsimyksen takia.

Hermot menivät huumeidenkäyttö-illanvietossa

Tapahtumat liittyivät neljän naisen ja yhden miehen porukan huumeiden käyttöön Kuopion keskustassa yksityisasunnossa viime helmikuussa.

Muu porukka hermostui asunnossa vieraana olleeseen päihtyneen naisen, talutti ulos asunnosta ja vei ulos pahoinpideltäväksi. Nainen sai kuitenkin porraskäytävässä huudettua apua ja soiteltua muiden asuntojen ovikelloa niin, että sivulliset kerrostalon asukkaat soittivat asiasta hätänumeroon.

Asunnon asukas palasi asuntoon, mutta kolme muuta lähtivät ajeluttamaan uhria ja dumppasi hänet pahoinpitelyn jälkeen silmät ja suu peitettynä ulos pakkaseen. Naiselta oli myös sidottu kädet ja jalat ja viety lenkkarit jalasta.

Avuksi hälytetyt poliisit löysivät autoporukan myöhemmin ja otti epäillyn kolmikon kiinni.

Ulos jätetty nainen pääsi lopulta hakeutumaan läheiseen taloon, josta sai apua.

Katkaistu haulikko mukana autossa

Jengitaustainen 45-vuotias mies tuomittiin samassa oikeudenkäynnissä myös poliisien uhkaamisesta katkaistulla haulikolla Kuopiossa viime tammikuussa.

Kaveri oli hakenut miehen auton kyytiin takapenkille keskustan kirjaston parkkipaikalta ja ajanut Petoselle, jossa poliisipartio yritti pysäyttää auton.

Mies osoitti vasemmalta takaikkunasta ulos haulikolla. Ase sojotti sivulle, mutta oli oikeuden mukaan tarkoitettu näkymään poliiseille, jotta nämä luopuisivat takaa-ajosta. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen siten virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Mies tuomittiin samalla kertaa myös kahdesta ampuma-aserikoksesta ja kolmesta pienemmästä rikoksesta. Kaikista teoista yhteensä hänet tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja 3,5 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus totesi, että miehen tuomiota alentaa hänen vastikään Pohjois-Karjalan käräjäoikeudesta saamansa ehdoton vankeustuomio.

24-vuotias nainen tuomittiin 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja hänen äitinsä vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja 40 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Oikeus tuomitsi rihla-aseen, kaksi patruunaa ja pesäpallomailan valtiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuopiolaismies pakeni poliisia humalassa – oli ajaa rajavartijoiden päälle tiesulussa

Pahoinpidelty nainen jätettiin sidottuna ulos heitteille – Oikeudessa kertoi pelkäävänsä syytteen saanutta muiluttajaa

Uusimmat

Savo

Punkkien aiheuttamat taudit ovat pysyneet kurissa Savossa – Puutiaisaivotulehduksen riskialueeksi listatulla Lapinlahdella ei tartuntoja

KHO tekee elokuussa Finnpulpin ympäristölupaan liittyvän katselmuksen Kuopioon

Pohjois-Savon sateinen kevät verotti viljelijöitä – Kauralle on silti ostajansa

Allu Koskinen vetämään Kuopion omistajaohjausjaostoa

Puutavararekan kuljettaja pakeni tapahtumapaikalta – poliisi pyytää havaintoja

Päihtynyt mies teki U-käännöksen moottoritiellä ja lähti ajamaan väärään suuntaan

YIT rakentaa LähiTapiolalle Kuopioon 74 uutta vuokra-asuntoa – kaupan arvo 12 miljoonaa euroa

Kahdelle miehelle kovennetut rangaistukset ryöstöstä Petosella

Kaupunki hakee vuokralaista liiketontille Saaristokaupunkiin – erityisenä toiveena kahvila-ravintola

Taide palautti taiteilija Kari Niskasen eloon vaikeasta masennuksesta – Hänen käsissä polkupyörästä voi syntyä romurokkari

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.