Ukkonen teki taas tuhojaan: 5500 taloutta jäi ilman sähköä, mutta nyt kaikki katkot on korjattu

Sade ja -ukkoskuurot jatkuivat sunnuntaina voimakkaina. Ukkonen aiheutti  laajoja sähkökatkoksia Savossa. Sunnuntai aamupäivällä enimmillään noin 5 500 kotia oli ilman sähköä Savon alueella. Sunnuntai-iltapäivällä kello yhden aikaan sähköt puuttuvat vielä noin 800 taloudesta. Iltaseitsemän aikaan sähköt oli saatu palautettua kaikille.

Sähkökatkokset ovat vaivanneet erityisesti Ylä-Savossa. Aamupäivällä Vieremällä oli yli 1 500 kotia, joista sähköt olivat poikki.

Voit katsoa Savon Voiman sähkökatkotilanteen tästä.

Koko maanlaajuisesti sähköt ovat sunnuntai aamupäivällä poikki Energiateollisuuden sähkökartan mukaan enimmillään jopa noin 9 000 taloudelta.

Meteorologi Pauliina Kuokka Ilmatieteenlaitokselta kertoo, että ukkonen on liikkui Savon alueelle aamupäivällä noin puoli yhdeltätoista. Rintaman aikana ukkoskuuroja voi esiintyä ympäri maakuntaa.

– Juuri nyt ukkostaa Kuopion molemminpuolin. Tilanne kuitenkin elää koko ajan ja kymmenen minuutin päästä voi ukkostaa jo toisaalla.

Kuokka arvioi, että ukkonen väistyy Savon alueelta iltapäivällä kahteen tai kolmeen mennessä. Loppupuolella voi tulla heikompaa sadetta, mutta sen ei pitäisi enää ukkostaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua muokattu klo 13:00. Päivitetty juttua kauttaaltaan.

Raju ukkonen sytytti useita tulipaloja kulkureitillään – asuintalo paloi pahoin Iisalmessa

Ukkonen rikkoi junarataa – useita junia korvattu busseilla ja vielä useammat junat ovat myöhässä