Ukkoskuuroja luvassa - Savon Voima varautuu sähkökatkoihin

Savon Voima varautuu sähkökatkoihin viikonloppuna.

– Luvassa on ukkoskuuroja, joiden aikana salamointi voi olla paikoin runsasta. Tämän ennakoidaan aiheuttavan sähkönjakelun häiriöitä verkkoalueellamme. Varaamme resursseja viankorjaukseen, energiayhtiö ilmoittaa Facebook-sivuillaan.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaankin, että ukkosrintama rantautuu Suomeen etelästä ja lounaasta perjantaina. Lauantaina ukkoskuurot leviävät jo kohti maan keski- ja pohjoisosia.

Myrskylukemiin puuskat eivät yllä.

Sen sijaan vettä voi tulla hyvin paikallisesti kerralla suuria määriä. Jos tuulet ovat vähäisiä, sadepilvet liikkuvat verkkaisesti.

Samaan aikaan aivan lähellä ei sada välttämättä lainkaan. Perjantaina sadevaroitukset ovat voimassa Etelä-, Länsi- ja Keski-Suomessa, lauantaina jo koko maassa Ahvenanmaata ja Lappia lukuun ottamatta.

Sateet pyyhkäisevät metsäpalovaroituksia mennessään. Varoitukset ovat vielä torstaina voimassa lähes koko maassa, ja hieman voimistuva tuuli voi pahentaa jo syttyneiden palojen leviämistä vielä tänään.

Helle hellittää viime päivien lukemista, mutta yli 20 asteessa pysytään.

Helleöissä hikoilleille on luvassa helpotusta. Trooppiset yöt ovat ainakin hetkeksi ohitse. Yötä kutsutaan trooppiseksi, kun lämpötila ei laske alle 20 asteen. Alkuviikko näyttää edelleen helteiseltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Ilmoitukset jäterikkomuksista ovat harvinaisia – Syyllisiä ei usein löydetä

Hassan oli lähdössä tapaamaan tyttöystävänsä vanhempia, sitten soitti poliisi – "Antakaa hänen jäädä", vetoavat läheiset Kuopiossa

Helle sai ihmiset sankoin joukoin rannoille – Lämmin sää jatkuu ainakin viikonloppuun, myös paikalliset sateet mahdollisia

Rautalammilla selvitetään, vaikuttaako raskas liikenne putkien hajoamiseen – "Asiantuntijat eivät ottaneet huomioon, että töyssyt voisivat vaikuttaa putkien kuntoon"

73-vuotias mies vangittu Lapinlahden henkirikoksesta – uhri oli 60-vuotias mies

Ruotsalainen rotututkija kaivoi savolaisten kalloja ylös 1800-luvulla – ruotsalaiset pyytävät nyt anteeksi

Pakettiauto törmäsi tierumpuun Iisalmessa - kaksi loukkaantui vakavasti

Vilkku lisää yöbussien määrää Rockcockin ajaksi

Kraanavesi edelleen juomakelvotonta Rautalammilla – Vesikanisterit ostetaan saman tien, kun ne tulevat myyntiin

Katso kuvasarja: Vanhat autot hurmasivat Pieksämäellä – kadun varren "kisakatsomosta" löytyi saunakin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.