Ukulelejuhla otti vauhtia lounaskonsertissa

Ukuleleen trooppiset rytmit soivat torstaina ravintola Tuulentuvassa Varkauden kaupungintalolla.

Kaikkien aikojen ensimmäinen, maailman pohjoisin, kansainvälinen ukulelefestivaali, Tropical Winter Ukulele Fest on ottanut koko viikon vauhtia hyväntekeväisyyskonserteista.

Lounasvieraiden lisäksi alan harrastajat ovat soittaneet ukulelea eri kokoonpanoissa Varkauden ja Leppävirran lapsille sekä vanhuksille.

Festivaalit alkavat perjantaina Vesileppiksessä Leppävirralla.

Viikonlopun ukulelejuhlat tuovat muun muassa kansainvälisesti tunnetun havaijilaismuusikon Derick Sebastianin ensimmäisen kerran Eurooppaan.

Sebastian pitää lauantaina yhden festivaalien soittotyöpajoista.

Alan piireissä arvostettu, useita sävellyksiä ja levytyksiä tehnyt Sebastian esiintyy myös lauantai-iltana festivaalin suuressa ukulelekonsertissa.

Toinen konsertin ulkomaalaista esiintyjistä on brittiläinen The Mersey Belles -duo.

Festivaaleilla hätyytellään lauantaina myös yhteissoiton Suomen ennätystä.

– Aiempi ennätys Etelä-Suomesta on 56 ukulelensoittajaa. Uskon, että ennätys menee meillä helposti rikki, festivaalipäällikkö Arto Julkunen veikkaa.

– En usko, että ukulelen suosion takaa löytyy erityistä salaisuutta. Se on vain hauska ja iloinen soitin, millä voi soittaa mitä vaan, kertoi Sebastian Julkuselle sähköpostihaastattelussa.

Haastattelun mukaan pikkupojasta asti soittanut Sebastian löysi ukulelen, kun isoveli soitti koulun orkesterissa ja toi ukulelen kotiin harjoittelemista varten.

– Soitin kohta enemmän kuin isoveli ja ukulelesta tuli ammatti. Jos en soittaisi ukulelea, soittaisin ehdottomasti kitaraa. Käytän akustista kitaraa kirjoittaessani lauluja, koska kitara inspiroi uuteen.

Tropical Winter Ukulele Fest Vesileppiksessä Leppävirralla 22.-24.1.