Useita kuljettajia jäi kiinni ajokortitta ajamisesta Siilinjärvellä ja Kuopiossa

Kuopiossa ja Siilinjärvellä on viikonlopun aikana ollut runsaasti tapauksia, joissa mopon tai auton kuljettaja on ajanut ilman voimassaolevaa ajokorttia.

Poliisipartio pysäytti lauantai-iltana Vuorelassa viiden mopoilijan porukan, jotka ajelivat vastaantulijoiden kaistoilla ja lähellä toisiaan. Kaksi mopoilijaa lähti poliisipartiota karkuun. Toinen pojista jäi kiinni takaa-ajon jälkeen ja hän osoittautui 15-vuotiaaksi. Syyksi karkuun ajamiselle kertoi, ettei hänellä ole ajokorttia ja säikähtäneensä poliisiauton valoja.

Toisenkin karkuun ajaneen pojan henkilöllisyys selvisi ja hän osoittautui 14-vuotiaaksi. Hänkin kertoi syyksi ajokortin puuttumisen. Molemmat ovat siilinjärveläisiä. Tapausta tutkitaan törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuopion Inkilänmäellä perjantai-iltana autoillutta 68-vuotiasta miestä puolestaan epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehen puhalluskoe ajon jälkeen näytti 1,7 promillea eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Perjantai-iltana poliisipartio tapasi myös 22-vuotiaan leppävirtalaismiehen kuljettamassa henkilöautoa, vaikka tällä ei ole milloinkaan ollut ajokorttia. Tämä oli 7. poliisin tietoon tullut kulkuneuvon kuljettaminen vuoden sisällä.

Sunnuntaina aamuyöllä poliisipartio pysäytti Katiskaniementiellä henkilöauton, jota kuljetti 20-vuotias kuopiolaismies. Mies puhalsi alkometriin nollat, mutta sylkitesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta, joten rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen lisäksi häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi on ottanut viikonlopun aikana kiinni myös runsaasti rattijuoppoja Kuopiossa.