Uuden Viitostien teko alkaa ensi kuussa

Uuden nelikaistaisen valtatien rakentaminen Mikkelin ja Juvan välille käynnistyy varsinaisilla rakennustöillä huhtikuun alkupäivinä. Uuden tien linjalta on jo talven aikana poistettu puusto.

Mittava työmaa ei sotke rakennustöiden aikana pahasti nykyisen tien liikennettä. Jonkin verran nopeusrajoituksia ja kiertoteitä tarvitaan lähinnä ensi syksystä alkaen, mutta tietä rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään sivuun nykyiseltä linjalta.

Eniten työt tulevat näkymään Mikkelin päässä Pieksämäen tien liittymän tienoilla.

Mikkelin ja Juvan välin uusiminen on jo vuosia ollut Itä-Suomen maakuntien yhteinen kärkihanke. Eduskunta myönsi tiehankkeelle 121 miljoonan euron rahoituksen vuoden 2017 budjetin käsittelyssä.

Hanketta toteutetaan vaiheittain. Nyt alkaa rakentaminen Mikkelin Tuppuralan ja Juvan Nuutilanmäen välillä. Työ jatkuu vuodesta 2019 lähtien Nuutilanmäen ja Vehmaan välillä.

Nyt rakennettava ensimmäinen osuus on pituudeltaan 23 kilometriä. Osuudelle rakennetaan muun muassa 24 siltaa. Nelikaistaisen, keskikaiteellisen tien liittymät tehdään eritasoliittyminä. Nykyinen viitostie jää aikanaan rinnakkaistieksi.

Destian voittama tämän vaiheen urakka on reilun 65 miljoonan euron arvoinen. Tie aiotaan saada käyttöön syksyllä 2020.

Nuutilanmäki–Vehmaa-osuudella on käynnissä muutossuunnittelu. Jakso aiotaan nyt toteuttaa yhtä korkeatasoisena kuin tien alkupää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.