Uuden tietojärjestelmän käyttöönotto vaikuttaa hoitoon pääsyyn Kuopion hammashoidossa

Suun terveydenhuollossa otetaan Kuopiossa 17.5. käyttöön WinHit- potilastietojärjestelmä, kun Effica-järjestelmästä luovutaan.

Kuopion kaupungin suun terveydenhuollon työntekijät koulutetaan uuden potilastietojärjestelmän käyttöön viikoilla 17,18 ja 19. 

- Koulutusviikkojen aikana päivystyksessä avustaa ostopalveluhammaslääkäri, joten kiireelliseen hoitoon pääsee normaalisti, ylihammaslääkäri Maija Viljaharju kertoo tiedotteessa.

Sovitut hammaslääkärien, suuhygienistien ja neuvolahammashoitajien vastaanotot toimivat normaalisti koko tietojärjestelmämuutoksen ajan.

Viikolla 20 suun terveydenhuollossa annetaan uusia aikoja vain päivystykseen. Ajanvarausaikoja voi vaihtaa tai perua vain samalta päivältä. Saman viikon aikana on myös asiakaspalvelun takaisinsoittojärjestelmä poissa käytöstä.

Kiireettömissä asioissa suositellaan välttämään soittamista suun terveydenhuoltoon myös järjestelmän käyttöönottoviikon jälkeisenä maanantaina 22.5.

- Järjestelmävaihdoksen takia suun terveydenhuollon hoitoon pääsy voi olla hitaampaa kiireettömissä tilanteissa useamman viikon ajan.

Tällä hetkellä hoitoon pääsee kolmen kuukauden sisällä. Uuden tietojärjestelmän opettelu käytännössä vie henkilöstöltä aikaa.

Tekstiviestimuistutukset varatuista ajoista potilaille pyritään ottamaan käyttöön viimeistään kesäkuun alussa.

WinHit- järjestelmä on käytössä Kysterissä,  Kys:in opetusklinikalla ja Iisalmessa. Kuopion kaupungin tiedotteen mukaan uusi järjestelmä mahdollistaa tulevaisuudessa entistä paremman maakunnallisen yhteistyön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.