Uudet päättäjät myötämielisiä vaalien alla – nouseeko Iisalmeen uusi lätkähalli?

Ensi vuoden syksy. Siinä on ajankohta, jolloin Iisalmen Kankaalla voisi nopeimmillaan olla jääurheilun uusi harjoitushalli.

Pitkään puntaroitu liikuntapaikkainvestointi on seissyt byrokratian rattaissa kauan, mutta aloitteen tehneet jääurheiluseurat uskovat yhä asiaansa. Suunnitelmat ovat olleet valmiina jo hyvän aikaa.

– Ensi kausi menee vielä varmuudella entiseen tapaan, mutta seuraavaksi kaudeksi hallin voisi ehtiä rakentaa. Se vaatisi tässä vaiheessa enää poliittista tahtoa, Iisalmen Taitoluistelijat ry:n puheenjohtaja Juuso Savolainen sanoo.

IiTa ja jääkiekkoseura Iisalmen Peli-Karhut haluaisivat Kankaalle kiinteän, lämpöeristetyn harjoitusjäähallin, jossa olisi muutama pukuhuone. Seurojen laskelmien mukaan sellaisen rakentaminen ja käyttöönotto voisi tapahtua alle vuodessa tehdystä päätöksestä.

– Pukuhuoneita emme tarvitsisi heti, vaan tärkeintä olisi saada katto pään päälle. Kyllä me harjoittelemaan pääsisimme aika nopeasti, Savolainen puntaroi.

– Toivomme, että asiasta päätetään tänä vuonna. Se tuntuisi monen vuoden odottelun jälkeen kohtuulliselta, puheenjohtaja jatkaa.

Ainakin alustavasti Iisalmen jääurheiluväellä on syytä toiveikkuuteen. Huhtikuun vaaleissa valituksi tulleista 43 kaupunginvaltuutetusta peräti 26 oli Savon Sanomien vaalikoneessa joko täysin tai osittain samaa mieltä väitteen "Kaupungin pitää kattaa jäähallin vieressä oleva tekojää" kanssa.

– Toistaiseksi on päätetty vain, että kentän alla oleva putkisto uusitaan vuonna 2018, kaupungin tilapalvelun johtaja Kari Nissinen kertoo.

– Remontin hinnaksi on arvioitu 150 000-200 000 euroa. Jos päättäjillä on halua, tähän yhteyteen voitaisiin yhdistää kentän kattamistakin, hän sanoo.

Vastauskooste (”Kaupungin pitää kattaa jäähallin vieressä oleva tekojää”)

Samaa mieltä (76-100%): 12 valtuutettua (SDP 5, keskusta 4, kokoomus 2, vasemmistoliitto 1)

Osin samaa mieltä (51-75%): 14 valtuutettua (keskusta 4, vasemmistoliitto 3, SDP 2, vihreät 2, kokoomus 1, perussuomalaiset 1, KD 1)

Osin eri mieltä (26-50%): 5 valtuutettua (kokoomus 3, keskusta 1, KD 1)

Eri mieltä (0-25%): 4 valtuutettua (keskusta 2, vasemmistoliitto 2)

Ei vastausta: 7 valtuutettua (keskusta 4, SDP 1, vasemmistoliitto 1, perussuomalaiset 1)

Lähde: Savon Sanomien vaalikone

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.