Uusi Juhannusneito valitaan tänään – vielä ehdit äänestämään suosikkiasi

Juhannusaattona Leppävirralla valitaan perinteinen Juhannusneito. Viihdekeskus Tulenliekissä järjestettävä finaalikierros alkaa yleisöäänestyksen loputtua.

Omaa suosikkiaan voi äänestää vielä juhannusaattoiltaan klo 21 saakka.

Äänestäminen onnistuu parhaiten joko verkossa tai tekstiviestillä.

Juhannusneitoa pääset äänestämään tästä linkistä.

Vuosien varrella kilpailu on säilyttänyt olemuksensa, vaikka nyt halutaan tehdä pesäero perinteisen kauneuskilpailun ja Savon Sanomien kilpailun välillä.

– Etsimme luonnonkaunista nuorta naista, joka on tietenkin myös sanavalmis ja esiintymistaitoinen, valaisee Savon Sanomien tapahtumakoordinaattori Nina Mikkonen.

Myös hänet on valittu Juhannusneidoksi vuonna 2006.

 

Mikkonen haluaa korostaa kilpailun tarjoamia mahdollisuuksia nuorille ja kunnianhimoisille osallistujille.

– Ei tässä ole tarkoitus etsiä täydellisen valmista pakettia, vaan tarjota nuorille naisille mahdollisuus luoda verkostoja ja saada kokemusta, alleviivaa Mikkonen.

Kilpailun myötä ehdokkaat kerryttävät esiintymiskokemusta ja osalle finalisteista avautuu mahdollisuus osallistua kauneuskilpailuihin.

Esimerkiksi viime vuonna Juhannusneidoksi valittu Sonja Länsivuori on nyt Miss Suomi –semifinalisti.

 

Juhannuslady tuo uutta väriä

 

Tänä vuonna ehdolla uudeksi Juhannusneidoksi ovat Elviira Fält, Satu Osmala, Sini Peltola, Miia Soininen ja Sonja Tirkkonen.

Ehdokkaat ovat 18-23-vuotiaita. Tuomaristo on valinnut haastattelujen perusteella jatkoon viisi finalistia. Verkossa on mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin.

– Voittaja saa 1000 euron lahjakortin, mutta sen lisäksi hänelle on luvassa työtehtäviä luettelee Mikkonen.

Vuosittain valittava Juhannusneito on perinteisesti hoitanut palkkiollisia Savon Sanomien edustustehtäviä, joita on ollut monipuolisesti vuoden mittaan.

 

Vuonna 1968 ensimmäiseksi Juhannusneidoksi valittiin Pirkko Hein. Kuva: Vieras

 

Ensimmäinen Juhannusneito-kilpailu järjestettiin vuonna 1968 Pieksämäen Naarajärven lentokentällä ja silloin voittajaksi valikoitui Pirkko Hein.

 

Perinteisen kilpailun lisäksi Leppävirralla valitaan Savon Sanomien ensimmäinen Juhannuslady. Neljä finalistia koostuu 50 ikävuoden saavuttaneista pohjoissavolaisista naisista.

Ehdokkaat ovat Marja-Riitta Hiltunen, Tarja Kauppila, Jaana Kuiper ja Eila Thureson.

– Yleisö on toivonut tätä kilpailua erityisen paljon, ja siksi haluamme tuoda perinteisiin uutta ilmettä, tarkentaa Mikkonen.

Juhannusladyä pääset äänestämään tästä linkistä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.