Uusi ruokafestivaali starttaa huomenna Kuopiossa

Kuopio Tanssii ja Soin kyljessä järjestetään perjantaina ja lauantaina ensimmäistä kertaa ruokafestivaali SATOA goes WILD.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille sekä paikallista ruokaa että Kuopion kaupunkikulttuuria ja luovien alojen esiintyjiä.

Keskiössä on paikallisen kuvataiteilijan maalaama kartta, joka on samalla 30 euron arvoinen ruokapassi. Se oikeuttaa kymmeneen villi- ja lähiruoka-annokseen, jotka tarjoillaan keskustan ravintoloissa tai kulttuurikohteiden pihoilla olevissa ruokapisteissä.

Ruokafestivaalin aikana voi maistaa muun muassa terni-tyrniä, villiyrittijogurttia ja kuusenkerkkäsiirapissa karamellisoitua Outokummun possunkylkeä.

Lähi- ja villiruoka-annosten nauttimisen ohessa festivaalikävijä pääsee seuraamaan kulttuuri- ja taideteoksia.

Ohjelmassa on esimerkiksi monitaitureiden Antti Lahden ja Panu Varstalan Trash Heroes -esitys, jonka aikana kaksikko kiertää ruokapisteitä musisoiden, siivoten ja tanssien.

Lapsille on lauantaina kasvitaidetyöpaja, itämaisen tanssin ystävien kannattaa ajoittaa ruokailunsa Laura Zarayn esitysten yhteyteen ja Grand Popo Express tahdittaa ruokailua afrikkalaisilla rumpurytmeillä.

Kuopion Korttelimuseossa voi puolestaan etsiä itselleen seuraa tapahtuman ajaksi. Sekä perjantaina että lauantaina kello 14 järjestetään Taidetreffit, jossa on mahdollista tavata samanhenkisiä ihmisiä.

Ruokapassi ostetaan festivaalin verkkosivuilta, Kuopio Tanssii ja Soi -infopisteestä tai mukana olevista ravintoloista. Tapahtuman tuottaja on ProAgria Pohjois-Savon pyörittämä RuokaSavo-hanke.

SATOA goes WILD 17.–18. kesäkuuta kello 11–20. Ohjelma löytyy osoitteesta www.satoa.fi .