Uusivuosi pian myyty

Osa majoitusyrityksistä on laskenut joulun hintoja. Jouluna mökkejä on vielä vapaana, mutta uudeksivuodeksi mökin saaminen tekee jo tiukkaa.

Nilsiän Tahkolta mökkejä on varaamatta uudeksivuodeksi noin 50, kertoo Keskusvaraamo Tahkovuoren toimitusjohtaja Jari Mathalt.

Välipäiviksi loma-asuntoja on Mathaltin mukaan vapaana vajaa sata. Jouluna mökkejä ilman varauksia on runsaammin.

- Mökkijoulu ei ole lyönyt läpi samalla tavalla kuin täysi- tai puolihoitomajoitus, vaikka pystymme järjestämään mökkeihin esimerkiksi joulupukin, kuusen ja tarvittaessa ruokaostoksetkin.

Majoituksen hinnat ovat tänä jouluna edullisempia kuin viime vuonna, Mathalt kertoo.

Kylpylähotelli Rauhalahdessa Kuopiossa jouluna huoneet täyttyvät taantumasta huolimatta, ennustaa johtaja Pekka Sammatti.

Myös Kuusamon Rukalta kaikki mökit alkavat olla myyty uudeksivuodeksi, kertoo alueen suurimman mökkivälitysyrityksen Lomarengas FinFun Rukan aluepäällikkö Marko Säkkinen. Huoneistoja sen sijaan löytyy vielä vuokralle noin 70.

Kittilän Levillä on paljolti sama tilanne. Levin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jussi Töyrylä kertoo, että uusivuosi on täynnä. Joulun mökeistä vapaana on vielä viidesosa.

Koko maassa joulukuun majoitushinnat putoavat noin 10 prosenttia viime vuodesta, arvioi Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry:n tutkimuspäällikkö Heikki Lankinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.