Väinölänniemeltä ja Snellmaninpuistosta saa kaataa yhteensä yli sata puuta

Vaarallisiksi ja huonokuntoisiksi arvioitujen puiden kaadolle Kuopion Väinölänniemellä ja Snellmaninpuistossa ei ole enää estettä, kun Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt asiasta tehdyn valituksen.

Ensimmäisten puiden kaato alkaa todennäköisesti loppusyksystä tai alkutalvesta. Kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet puut näillä näkymin keväällä.

Snellmaninpuistosta on tarkoitus kaataa yhteensä 13 koivua ja metsälehmusta. Väinölänniemellä kaadetaan yhteensä 94 puuta, jotka ovat muun muassa hopeapajuja, pihlajia ja metsälehmuksia.

– Emme ole vielä suunnitelleet aikataulua, joka tehdään todennäköisesti syyskuussa, kaupungininsinööri Ismo Heikkinen rakentamisen ja kunnossapidon palveluista kertoo.

Heikkinen arvioi, että puiden kaatoja ja korvaavia istutuksia tehdään useampana vuonna. Samaa mieltä on kaupungin suunnitteluhortonomi Sirpa Nieminen.

Kaupunkilaiset voivat varautua siihen, että Väinölänniemen rantaväylällä hopeapajukujanteissa on jonkin aikaa aukkoja tai niissä kasvaa vain pieniä puita.

– Väinölänniemelle on tehty liikenteen yleissuunnitelma, jossa on vaihtoehtona, että liikenne siirtyisi Kuopionlahden puolelle. Joudumme harkitsemaan, kannattaako hopeapajuja väliaikaisesti istuttaa nyt vai odotetaanko liikennejärjestelyjen muutoksia, Nieminen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.