Vaajasalon jäätie avattiin uudelleen – autoilijoiden pysyttävä tiellä, jää voi olla petollisen ohutta

Vaajasalon jäätie on saatu avattua uudelleen Kuopiossa keskiviikkoaamuna. Tien pinnalta on poistettu jääsohjoa ja viime yön pakkanen on kuivattanut pinnan, kertoo tieisännöitsijä Jouko Ruotsalainen.

– Viikonlopun lämpimän sään jälkeen tilanne on korjaantunut vähän paremmaksi. Tällä hetkellä tiellä on noin 40 senttimetriä paksu jää, mikä kestää kyllä hyvin henkilöautoliikennettä.

Ruotsalainen varoittaa kuitenkin edelleen autoilijoita poikkeamasta tieltä. Tien ulkopuolella jäätä saattaa olla vain kymmenisen senttimetriä ja useita uveavantoja.

– Esimerkiksi vain kuuden metrin päässä tiestä on havaittu uveavantoja. Pinta voi olla jäässä, mutta välissä voi olla vettä. Kyllä se kävelijän ja hiihtäjän voi kantaa, mutta ei autoa, Ruotsalainen varoittaa.

Hän sanoo saaneensa runsaasti kyselyjä jäätien uudelleenavaamisesta viikonlopun jälkeen. Vaajasalon jäätie jouduttiin sulkemaan viime viikonlopuna veden ja loskan vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Aluekehitysrahat eivät jakaneet mielipiteitä keskustan puheenjohtajapaneelissa – " Kun menemme pitämään paneelia Satakuntaan tai Etelä-Pohjanmaalle, niin vastauksen pitää olla sama kuin Itä-Suomessa"

Nuhassa ei ole asiaa kouluun, mutta ei aina koronatestiinkään – Kuopiossa testien kysyntä valtavaa eikä kaikkia halukkaita voida testata

Kuivuus ja sateet verottavat viljasatoa myös Pohjois-Savossa

Joka viides kuljettaja ajanut päin punaista liikennevaloissa – poliisi kehottaa havahtumaan koulujen alkuun

Kuopion Nina&Henri-myymälässä yhteistoimintaneuvottelut – myymälä aiotaan sulkea

Kuopiolaiset kuorot kuuluvat ympäri kaupunkia – 16 minikonserttia avaa syyskauden

Oikeus ei uskonut muutettua kertomusta lähisuhdeväkivallasta

Korona kuritti rajusti Ponssea – tilauskanta ja tulos puolittuivat, syksystä luvassa "haastava"

Kommentti: Kävin Tiilikkajärvellä ja rakastuin luontoon – koronalla on pysyviä seurauksia kansallispuistojen suosioon

Perheitä, hipstereitä ja luonnonsuojelijoita – ilta savolaisessa kansallispuistossa paljasti, keitä ovat kävijäennätyksiä rikkovat luonnossa liikkujat

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.