Vaaralliset kotitalousjätteet vastaanotetaan Kuopiossa jatkossa samalla alueella kuin muut

Kotitalouksien vaaralliset jätteet vastaanotetaan heinäkuun alkupuolelta alkaen samalle lajittelualueelle muun jätteen kanssa Kuopion jätekeskuksella Pikkukukossa. Aiemmin vaaralliset jätteet on jätetty Ekokem Oyj:n vastaanottotiloihin lajittelualueen taakse.

Kotitalouksien vaarallisiin jätteisiin kuuluvat kylmälaitteet, sähköromu, kemikaalit, maali-, liima- ja lakkajätteet, öljyt sekä liuotinaineet. Ne voidaan jatkossa viedä vaarallisten jätteiden vastaanottokontteihin ja lavoille Pikkukukon lajittelualueella.

– Muutoksen myötä pienkuormien purku selkiytyy entisestään, kun kuorman kanssa ei tarvitse pysähdellä useampaan paikkaan, kertoo Jätekukon työnjohtaja Saku Pietikäinen.

Kotitalouksien vaaralliset jätteet vastaanotetaan veloituksetta.

Myös maksukäytäntö muuttuu

Vaarallisten jätteiden vastaanottoon liittyvien järjestelyjen yhteydessä Pikkukukossa muutetaan myös asiointi- ja maksukäytäntöä.

Lajittelualueen toimisto siirtyy lajittelualueen keskelle, ja asiakkaat opastetaan asioimaan toimistolla jo alueelle tultaessa. Maksullisen jätteen veloitus tapahtuu heti silloin. Toimistolla käynnin jälkeen asiakas pääsee lajittelualueelle purkamaan kuorman ja voi sitten poistua alueelta vapaasti.

Tavoitteena on asioinnin sujuvuuden parantaminen.