Vaikein kelirikko kymmeneen vuoteen

Viimeaikaiset sateet ovat pahentaneet edelleen jo muutoinkin vaikeaa kelirikkoa. Kelirikkotilanne ei ole ollut näin vaikea Pohjois-Savossa ainakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen, arvioidaan Savo-Karjalan tiepiiristä.

Pohjois-Savossa on painorajoitettuja teitä 257 kilometriä. Määrä on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi.

Tilanne ei ainakaan vielä seuraavan viikon aikana ole paranemassa. Yksittäisiä painorajoituksia jouduttaneen edelleen lisäämään.

Tiepiiri varoittaa, että puukuljetuksista pidättäytyminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta lisäpainorajoituksilta vältyttäisiin ja päivittäisestä sorateillä liikennöinnistä pystyttäisiin huolehtimaan eikä tiestölle aiheutettaisi pysyväksi jääviä vaurioita.

Soratiellä Sonkajärvellä sijaitseva sähköinen mittausasema kertoo surullista kieltä. Kun aiemmin tähän aikaan tie on sulanut ylhäältä alaspäin, on nyt routaa enää vain ohut kerros noin 0,8 metrin syvyydellä, jos olenkaan.

Nyt ei aiempaa roudan raudoittavaa vaikutusta ole ja kuivahko 30 senttiä paksu tierakenne kelluu noin metriä paksun kostean ja pehmeän mössön päällä. Tällöin raskaan liikenteen alla taipumat ovat suuret ja vesi pumppautuu paikoin pintaan ja aiheuttaa kelirikkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.