Valtakunnallinen innovaatiokilpailu: Löytyykö nuorilta ideoita nyhtökaura- ja kaurapuuteriruokiin?

Etelä-Savon ruokaviesti järjestää nuorille suunnatun, valtakunnallisen ruokainnovaatiokilpailun, missä etsitään uusia ruokia uusista trendiruoka-aineista kuten nyhtökaurasta, härkäpapurouheesta ja kaurapuuterista.

Kilpailuun toivotaan myös ideoita ruokien uusista raaka-aineista, tuotanto- ja jalostusmenetelmistä sekä uudenlaista otetta elintarvikkeiden markkinointiin ja jakeluun.

– Ruokainnovaatiokilpailun tavoitteena on innostaa nuoria ruuanlaittoon ja erityisesti lähiruuan käyttöön. Tavoitteena on saada ruuanvalmistukseen poikkitieteellistä otetta, joten kilpailuun toivotaan ideoita laajasti eri alojen opiskelijoita, kertoo projektipäällikkö Taina Harmoinen Etelä-Savon ruokaviesti -hanketta koordinoivasta Mikkelin ammattikorkeakoulusta (MAMK).

Kilpailu julkistetaan kaikille avoimessa ruokaideatilaisuudessa 4.10. klo 17 MAMK:ssa. Tv-kokki ja ravintoloitsija Jyrki Sukula kertoo tapahtumassa omien ruokaideoittensa synnystä.