Valviralta pyyhkeitä KYSin ja kaupungin yhteispäivystykselle: "Valvira edellyttää muutoksia heti"

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää muutoksia KYSin yhteispäivystykseen.

Valvira on tammikuussa antanut päätöksen, jossa todetaan, että KYSin päivystys ja Kuopion kaupungin iltavastaanotto eivät toimi säännösten edellyttämällä tavalla yhteispäivystyksenä.

Päivystysasetuksen tavoitteena on, että yhteispäivystyksessä toimitaan yhden johdon alaisuudessa, yhteisillä potilastiedoilla ja yhteinen triage-järjestelmä eli kiireellisyyden arviointi ohjaa potilaat yhteispäivystyksen eri hoitolinjoille. KYSin ja kaupungin päivystys toimii näin vain yöaikaan. Muina aikoina vastaanotot toimivat Valviran mukaan erillisinä yksiköinä.

Myös aluehallintovirasto on puuttunut asiaan ja todennut, että uusissakin vastaanottotiloissa potilaan on edelleen itse valittava, meneekö hän KYSin ja vai kaupungin vastaanotolle. Siksi potilaat voivat joutua odottamaan tuntejakin väärässä paikassa.

KYSin palvelukeskus Akuutin johtaja Jouni Kurola kertoo, että KYS ja kaupunki joutuvat Valviran kannan takia muuttamaan yhteispäivystyksen toimintaa.

– Siitä käytiin ensimmäinen neuvottelu viime perjantaina. Vaihtoehtoja toimintatavan muuttamiseksi on useita. Yritämme löytää ratkaisun mahdollisimman nopeasti, sanoo Kurola.

Valvira edellyttää osapuolilta huhtikuun loppuun mennessä selvityksen muutoksista, joilla toiminta saadaan asetuksen mukaiseksi.

– Uskoimme, että asia olisi voitu järjestää sote-uudistuksen yhteydessä, mutta Valvira edellyttää muutoksia heti, kertoo Kurola.

Uusimmat

Savo

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Huumerikolliset retostelivat rahoillaan – kännykästä löytyi kuvat setelinipuista ja aseista

Mies lähetti salassa pidettäviä tietoja naisen työnantajalle

Poliisi epäilee kylpylän sähkölaitepaloa tahallaan sytytetyksi

Loistokkaat vanhat hurmasivat Kuopiossa – katso kuvat värikkäistä mekoista, särmistä puvuista ja upeista kampauksista

Karjalan lennostoon uusi päävartio – myös kasarmirakennus uusitaan

Vanhojen tansseissa viuhui tennareita – Tapakouluttaja: "Ovat ehdottomasti etiketin vastaiset"

Käräjäoikeus vangitsi naisen ja miehen epäiltynä taposta – Kuulusteluissa puhuttu asioita ristiin

Nuoret tarvitsevat lisää apua mielenterveyspulmiin – kunnat palkkaavat kouluihin psykiatrisia sairaanhoitajia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.