Valviralta pyyhkeitä KYSin ja kaupungin yhteispäivystykselle: "Valvira edellyttää muutoksia heti"

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää muutoksia KYSin yhteispäivystykseen.

Valvira on tammikuussa antanut päätöksen, jossa todetaan, että KYSin päivystys ja Kuopion kaupungin iltavastaanotto eivät toimi säännösten edellyttämällä tavalla yhteispäivystyksenä.

Päivystysasetuksen tavoitteena on, että yhteispäivystyksessä toimitaan yhden johdon alaisuudessa, yhteisillä potilastiedoilla ja yhteinen triage-järjestelmä eli kiireellisyyden arviointi ohjaa potilaat yhteispäivystyksen eri hoitolinjoille. KYSin ja kaupungin päivystys toimii näin vain yöaikaan. Muina aikoina vastaanotot toimivat Valviran mukaan erillisinä yksiköinä.

Myös aluehallintovirasto on puuttunut asiaan ja todennut, että uusissakin vastaanottotiloissa potilaan on edelleen itse valittava, meneekö hän KYSin ja vai kaupungin vastaanotolle. Siksi potilaat voivat joutua odottamaan tuntejakin väärässä paikassa.

KYSin palvelukeskus Akuutin johtaja Jouni Kurola kertoo, että KYS ja kaupunki joutuvat Valviran kannan takia muuttamaan yhteispäivystyksen toimintaa.

– Siitä käytiin ensimmäinen neuvottelu viime perjantaina. Vaihtoehtoja toimintatavan muuttamiseksi on useita. Yritämme löytää ratkaisun mahdollisimman nopeasti, sanoo Kurola.

Valvira edellyttää osapuolilta huhtikuun loppuun mennessä selvityksen muutoksista, joilla toiminta saadaan asetuksen mukaiseksi.

– Uskoimme, että asia olisi voitu järjestää sote-uudistuksen yhteydessä, mutta Valvira edellyttää muutoksia heti, kertoo Kurola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Pieksämäki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilökuntaa – tavoitteena kahden miljoonan euron säästöt

Ylä-Savon soten hankintalistalla kaksi uutta laitetta röntgeniin

Supersyysloman laaja kattaus kiinnostaa Kuopiossa

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Rattijuoppo kolaroi rajusti moottoritiellä ja heitti U-käännöksen poliisiauton keulaan

Halvat talvirenkaat uhkaavat viedä ojaan

Opintopsykologi: Selvitellään ja arvioidaan, mutta missä se hoito tapahtuu?

Kuopion oppilas- ja opiskelijahuollossa jaetaan niukkuutta ja viivettä – 2021 ammattikorkeakoululaisetkin YTHS:n palvelujen piiriin

Itä-Suomen yliopisto: Keskikokoiset kunnat toimivat pienimmillä kustannuksilla – Pieniä kuntia voisi kannustaa kuntaliitoksiin

Muistatko miltä Matkus näytti, kun Googlen kamera kuvasi aluetta ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten? Savon Sanomat selvitti, miten katukuva Kuopiossa on muuttunut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.