Valviralta pyyhkeitä KYSin ja kaupungin yhteispäivystykselle: "Valvira edellyttää muutoksia heti"

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää muutoksia KYSin yhteispäivystykseen.

Valvira on tammikuussa antanut päätöksen, jossa todetaan, että KYSin päivystys ja Kuopion kaupungin iltavastaanotto eivät toimi säännösten edellyttämällä tavalla yhteispäivystyksenä.

Päivystysasetuksen tavoitteena on, että yhteispäivystyksessä toimitaan yhden johdon alaisuudessa, yhteisillä potilastiedoilla ja yhteinen triage-järjestelmä eli kiireellisyyden arviointi ohjaa potilaat yhteispäivystyksen eri hoitolinjoille. KYSin ja kaupungin päivystys toimii näin vain yöaikaan. Muina aikoina vastaanotot toimivat Valviran mukaan erillisinä yksiköinä.

Myös aluehallintovirasto on puuttunut asiaan ja todennut, että uusissakin vastaanottotiloissa potilaan on edelleen itse valittava, meneekö hän KYSin ja vai kaupungin vastaanotolle. Siksi potilaat voivat joutua odottamaan tuntejakin väärässä paikassa.

KYSin palvelukeskus Akuutin johtaja Jouni Kurola kertoo, että KYS ja kaupunki joutuvat Valviran kannan takia muuttamaan yhteispäivystyksen toimintaa.

– Siitä käytiin ensimmäinen neuvottelu viime perjantaina. Vaihtoehtoja toimintatavan muuttamiseksi on useita. Yritämme löytää ratkaisun mahdollisimman nopeasti, sanoo Kurola.

Valvira edellyttää osapuolilta huhtikuun loppuun mennessä selvityksen muutoksista, joilla toiminta saadaan asetuksen mukaiseksi.

– Uskoimme, että asia olisi voitu järjestää sote-uudistuksen yhteydessä, mutta Valvira edellyttää muutoksia heti, kertoo Kurola.

Uusimmat

Savo

Alaikäisillä on Whatsapp-ryhmiä, joissa jaetaan raakoja väkivaltakuvia, pornovideoita ja kuvia seksuaalirikoksista

Mies ajoi huumepäissään poliisia karkuun Petosen keskustassa– oikeus tuomitsi ehdotonta vankeutta

50 vuoden tauko päättyy: Kuopio rakentaa keskustan alueelle uuden päiväkodin

Poliisi löysi yhden keskisuuren kannabiskasvattamon ja satoja huumepillereitä Varkauden huumeratsioissa

Sivulliset ilmoittivat holtittomasta kaaharista keskustassa – poliisin tavoittama kuljettaja puhalsi 1,65 promillea

Kaavin entinen kunnantalo joutuu pian maan tasalle

Savo-Karjalan vaalitulos vahvistettiin - myös Tuula Väätäisen valinta sai sinetin

Kuulutko joukkoon? Yli 8000 ihmistä palaa Pohjois-Savossa julkisille terveysasemille, kun valinnanvapauskokeilu päättyy

Vuodesta 2012 tyhjillään olleen rakennuksen loppu häämöttää – uudessa suunnitelmassa paikalle tulee asuntoja, senioritiloja ja vaikkapa kahvila

Vastavalittu kansanedustaja lähtee ehdolle EU-vaaleihin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.