"Vanhuslain velvoitteet eivät täyty"

Viime vuonna voimaan tulleen vanhuspalvelulain velvoitteet eivät näy kentällä hoivatyössä. Tätä mieltä on Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer.

–Olemme tilanteesta hyvin huolissamme. Laki ei ole vaikuttanut ikäihmisten palvelujen saatavuuteen. Siihen olisi pitänyt saada kirjaus henkilöstömitoituksesta. Jäämme odottamaan, reagoiko valtio tilanteeseen millään tavalla, sanoo Kuopiossa torstaina vieraillut SuPerin järjestöpäällikkö Raija Moilanen.

Hän muistuttaa, että vanhuspalvelut ovat liian niukasti resursoituja niin julkisella kuin yksityisellä puolella.

–Nyt tähän päälle tulevat kuntien säästöt ja lomautukset, vaikka työntekijöitä pitäisi lisätä vähentämisen sijaan.

Moilasen mukaan ilmapiiri on kiristynyt selvästi. Vanhusten ympärivuorokautiseen hoivatyöhön palkataan kouluttamattomia sijaisia.

–Olen erityisen huolissani vanhustenhuollon esimiesten välinpitämättömyyden lisääntymisestä. He ottavat sijaiseksi kenet vaan, joka sattuu kävelemään palvelutalon ohi. Tämä ei voi olla vaikuttamatta potilasturvallisuuteen ja hoidon laatuun, muistuttaa Moilanen.

Hän vakuuttaa, että koulutettua henkilökuntaa on saatavissa.

–Säästöjen saamiseksi palkataan niitä, joita saadaan halvemmalla töihin.

Liittoon on kantautunut eri puolilta Suomea viestejä siitä, että työantaja on ehdottanut työntekijälle sairasloman pidettäväksi palkattomana. Näitä tapauksia on ollut yksityisten palveluntuottajien piirissä.

–Eihän kunta voisi edes sellaista työntekijälleen ehdottaa. Kunnan pitäisi yksityisten palvelujen ostajana valvoa paremmin palvelujen tuottamista.

Myös niin sanottujen nollasopimusten määrä huolestuttaa. Nollasopimuksessa työntekijälle ei kerrota, kuinka paljon hänellä tulee olemaan töitä.

–Työantajien välinpitämättömyys on tässäkin asiassa lisääntynyt. Yksityisellä puolella jätetään myös työsopimuksia kokonaan tekemättä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.