Vankikarkurin aseet oli varastettu Vieremältä

Maanantaina vastaisena yönä Konnevedellä Keski-Suomessa kiinni jäänyt vankikarkuri oli ennen kiinnijäämistään käynyt useilla kesämökeillä Ylä-Savossa.

Poliisin mukaan Oulun vankilasta karanneelta elinkautisvangilta Pekka Luukkoselta löytyneet ampuma-aseet oli varastettu aiemmin kesämökiltä Vieremältä.

Mies oli varastanut haulikon ja kiväärin. Mökin omistaja ei ollut havainnut murtoa ja asevarkautta aiemmin.

- Lisäksi Luukkosta epäillään useammasta eri omaisuusrikoksesta kuukauden kestäneen pakomatkansa aikana. Luukkosen epäillään murtautuneen pakomatkansa aikana useisiin kesäasuntoon Oulun, Ylä-Savon sekä Keski-Suomen alueella, rikoskomisario Sami Salo Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisin tietojen mukaan Luukkonen asui mökeillä useita päiviä, söi löytämänsä ruoat, saunoi ja mahdollisesti myös lämmitti rakennuksia.

Poliisi tutkii parhaillaan, mitä ajoneuvoja Luukkonen matkansa aikansa varasti ja missä kaikkialla hän kävi viime viikkoina.

- Luukkosen hallussa oli kiinniottohetkellä myös teltta ja makuupussi, sekä retkeilyyn soveltuvia työkaluja. Niiden alkuperä on osin selvittämättä.

Luukkonen ei ole juurikaan auttanut poliisia selvittämään rikoksia, joita hän on pakomatkallaan tehnyt. Poliisi pyytää mökkien omistajia käymään mökeillään, tarkistamaan mahdolliset vahingot ja ilmoittamaan lähimmälle poliisille, jos mökille on murtauduttu.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankikarkuri liikkui viikonloppuna Ylä-Savossa

Murhasta tuomittu mies karkasi vankilasta