Vankka vasemmistovalta on palaamassa Varkauteen

Ennakkoäänten perusteella vaalit ovat sosiaalidemokraattien ehdotonta juhlaa Varkaudessa. Puolue on saamassa 43-paikkaiseen valtuustoon 21 paikkaa eli peräti viisi enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

– Tämä näyttää paremmalta kuin koskaan. Kannatuksemme oli ennakkoäänestyksessä huikea 45,5 prosenttia, varsinainen persujen vastajytky, riemuitsi konkaripoliitikko, ex-kansanedustaja Kari Rajamäki, joka varmistaa valtuustopaikkansa jo 406 ennakkoäänen perusteella.

SDP:n odotettu kolmen kärki Rajamäen jälkeen kirkastui jo ennakkoäänten perusteella. Puolueosaston puheenjohtaja Timo Suhonen keräsi muhkean 194 äänen potin. Ensikertalainen Katja Saraketo, äänikuningattareksikin veikattu sai 183 ja lakimies Jaakko Ikonen, niin ikään ensikertalainen 177 ennakkoääntä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Matti Semi sai Rajamäen jälkeen toiseksi eniten eli 257 ennakkoääntä. Puolue pitänee viisi valtuustopaikkaansa ja kokoomus kasvattaa paikkalukuaan kahdeksasta yhdeksään.

Uutena ryhmänä valtuustoon on tauon jälkeen ennakkoäänten perusteella nousemassa taas vihreät. Laura Huikko, yksi ryhmän kolmesta ehdokkaasta sai 53 ennakkoääntä.

Keskusta pitänee kolme paikkaansa, mutta perussuomalaiset ovat menettämässä kolmesta paikastaan yhden ja KD peräti kolme eli ennakkoäänten mukaan se saisi enää vain kaksi paikkaa.

– Vasemmistovalta palaa pienen notkahduksen jälkeen Varkauteen ja teemme vasemmistoliiton kanssa yhteistyössä Varkaudesta taas entistä paremman, iloitsi Timo Suhonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.