Vapaaehtoista apua kootaan Pieksämäellä

Pieksämäellä otetaan käyttöön vapaaehtoistyötä kokoava vapaaehtoistyo.fi-sivusto. Kirkkopalvelut ry:n kehittämä sivusto on internetissä vapaaehtoistoimintaa välittävä palvelu.

Pieksämäen seurakunta ja kaupunki ovat päättäneet yhdessä tarjota paikkakunnalla toimiville yhdistyksille ja seuroille ilmaisen alustan, josta löytää paikkakunnan vapaaehtoistyön tarjonnan ja voi ilmoittautua itse avuksi.

– Odotamme hyvää yhteistyötä. Toivottavasti kuukauden päästä sivustolla on näkyvissä jo paljon muutakin kuin seurakunnan vapaaehtoistyö, sanoo diakoni Katariina Saks, joka koordinoi palvelua Pieksämäen seurakunnassa.

– Ihmiset haluavat nykyään sisältöä elämäänsä myös vapaaehtoistyön kautta. Tämä tuntuu olevan päivän trendi, Pieksämäen seutuopiston rehtori Päivi Majoinen sanoo.

Yhdistyksille, seuroille ja muuten kiinnostuneille järjestetään tiedotustilaisuus Poleenissa 19.1. kello 18. Pieksämäellä on kaikkiaan yli 600 yhdistystä, joista moni tosin ei ole aktiivinen. Harva enää sitoutuu toimintaan vuosiksi, mutta keikkaluontoinen auttaminen voi kiinnostaakin.

Vapaaehtoistyo.fi-sivusto on saanut alkunsa Tampereelta 2008, Suurella sydämellä -nimisenä. Nyt palvelu ulottuu jo 55 paikkakunnalle.

Useimmissa paikoissa palvelua koordinoi seurakunta, joissakin on Pieksämäen tavoin mukana myös kunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.