Vappuna pääsee kuuntelemaan poliittisia puheita – katso missä puolueiden edustajat puhuvat vappupäivänä

Perinteiseen tapaan halukkaat pääsevät jälleen vappupäivänä kuuntelemaan Pohjois-Savossa vappupuheita. Savon Sanomat kysyi maanantaina puolueilta, missä päin Pohjois-Savoa puolueiden edustaijia voi päästä kuuntelemaan.

Kuopiossa kaupunginvaltuuston puolueiden yhteisessä vapputapahtumassa keskiviikkona puhuvat ainakin sosiaalidemokraattien EU-vaaliehdokas Irja Sokka ja kokoomuksen tuore kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Marko Kilpi sekä keskustan Elsi Katainen ja Antti Kivelä. Katainen puhuu myös Suonenjoella ja Leppävirralla.

Kiuruvedellä vapputapahtumassa keskiviikkona puhuvat ainakin kokoomuksen iisalmelainen kansanedustaja Markku Eestilä ja keskustan Hannakaisa Heikkinen.

Vasemmistoliitolta puheita pitävät kansanedustaja Matti Semi Varkaudessa ja EU-vaaliehdokas Janne Parkkila Tuusniemellä. Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Lapinlahdella vappuaattona puheen pitää Laura Meriluoto.

Kuopiossa vihreiltä puheet pitävät Marja Berg ja Petri Nieminen.

Jo tiistaina Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta järjestää vappuaattona Siskotyttö-patsaan lakituksen kello 15.30 Kuopion torilla. Tilaisuudessa palkitaan vuoden opettaja ja kuullaan vapputervehdykset muun muassa opiskelijakunnalta sekä Savonian opiskelijayhdistysten puheenjohtajilta.

Itä-Suomen yliopiston ylippilaskunnan tapahtumassa Veljmies-patsaan luona tapahtuu vappuaattona klo 17.30 alkaen. Oppilaiden keskuudesta on valittu Veljmies ja Siskotyttö. Yo-kunnan hallituksen puheenjohtaja Aleksi Kinnunen puhuu klo 18.15. Professorin uitto alkaa klo 18.25 samassa paikassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vapputarvikkeista voi olla haittaa ympäristölle – "Maatuva naru tai puinen tikku olisivat jo hyviä lähtökohtia"