Vappuriemu Kuopion torilla ylimmillään - aurinko lämmitti juhlijoita

Kuopion torille kerääntyi Kuopiossa maanantaipäivänä satoja, ellei tuhansia vapun viettäjiä taaperoista koiriin ja vanhuksiin. Ihmiset jonottelivat jäätelö- ja lettukojuille hymyssä suin, kun pankin mittarissa lämpötila oli kuudessa asteessa. Kesän ensimmäiset jäätelöt maistuivat myös Saaristokaupungista keskustaan tulleille Maire ja Seppo Rissaselle. Jäätelöiden jälkeen oli tarkoitus jatkaa kävelylle satamaan.

Lasten ilona oli ilmapallomyyjien lisäksi kaksi pomppulinnaa. Heliumpallot ostettiin kaikille Inka ja Jesse Kittilän kolmelle lapselle. Veljmiehen vaahtoutunut vesiallas Kauppahallin päädyssä keräsi myös runsaasti lapsia ihmettelemään. Dj Nite soitti taattuja klassikkohittejä vain muutama kymmenen metriä lavasta, jossa poliitikot pitivät perinteisiä vappupuheitaan. Politiikkoja kuuntelemassa oli lähinnä varttuneempaa väkeä. Enemmän kuhinaa oli grillin ja lavan välisellä alueella, jossa oli runsaat parikymmentä vanhaa autoa mustasta Corvetesta ja vanhasta ambulanssista lähtien. Autojen ympärillä kävikin tasainen kuhina.

Lavan edustalle alkoi kertyä enemmän väkeä vasta hieman ennen iltapäivä yhtä, kun Lions Kuopion hyväntekeväisyyshuutokauppa alkoi. Kaupaksi meni KalPan shortseista ja polkupyöristä lukien. Hinnat jäivät maltilliseksi.

Mielenkiintoa herätti myös altaan äärelle kokoontunut vajaan parinkymmenen henkilön nuorisoporukka, joka oli maalannut Suomen liput kasvoihinsa ja olivat muutenkin pukeutuneet sinivalkoisella teemalla. He esittivät yleisölle mm. Maamme-laulun ja Taivas on sininen ja valkoinen. Viulistina ja joukon puhenaisena toiminut Elisa Turpela kertoi teemapukeutumisen olevan heidän kaveriporukkansa yhteinen vappuperinne. Tänä vuonna teemana oli Suomi Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Aiemmin joukon on voinut nähdä vapunvietossa hippi- ja kasariteemalla. Päivä jatkui piknikin merkeissä kirkon portailla siman ja karkin kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Huutokauppa veti yleisöä - Kapasen mailasta kolminumeroinen summa