Varkaat vievät yhä useammin veneen

Vakuutusyhtiöt korvasivat viime vuonna kateisiin jääneitä tai rikottuja veneitä ja venemoottoreita lähes kolmella miljoonalla eurolla.

Venevarkaudet ovat ohittaneet korvausmäärällään nyt polkupyörävarkaudet, sillä pyöräkorvaukset ovat vähentyneet hiljalleen viime vuosina. Varastettua polkupyöriä vakuutusyhtiöt korvasivat viime vuonna noin 2,5 miljoonalla eurolla.

Viime vuonna varsinkin isoimmista veneiden perämoottoreista tuli varkaiden hittituote. Venemoottoreille on hyvät markkinat sekä Suomen sisällä että ulkomailla. Lisäksi siinä missä polkupyörän ja auton lukitseminen on arkipäivää, niin rannoilla säilytetään vielä paljon veneitä ja moottoreita ilman lukituksia.

- Vorot kiinnittävät huomionsa ensiksi suojaamattomiin eli valvomatta jääneisiin ja lukitsemattomiin tai heikosti lukittuihin veneisiin ja venemoottoreihin, turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan keskusliitosta sanoo.

Vakuutusyhtiöitä edustava FKL kerää tilastoja korvaussummista ja -kappalemääristä.

Pänkäläisen mukaan vakuutusyhtiöt ovat huomanneet venemoottoreiden omistajissa myös huolimattomuutta.

- Puuttuvien tunnistetietojen takia moni venemoottori jää etsintäkuuluttamatta. "Keltainen Evinrude" ei ole riittävä tunnistetieto, kun varastettua omaisuutta koetetaan jäljittää. Omaisuuden yksilöllinen valmistenumero pitäisi ottaa talteen.

Kuopiolaiset veneilijät sanovat, että veneilijöiden puheissa kiertävät tiedot, missä satamissa sattuu ilkivaltaa ja missä on rauhallisempaa. Moni heistä on oppinut jo lukitsemaan veneenkin rikollisten varalta.

Aiheesta lisää maanantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Kangasniemellä kateissa ollut 8-vuotias tyttö löytyi hukkuneena

Savon Kuljetus Oy laajensi toimintojaan – Logistiikkapalvelun reiteillä rahti vaihtelee lääkkeistä lehtiin ja leipään

Rakastatko raikasta valkoista, puuta ja puuterin sävyjä? Saatat huudahtaa "Ihana, ihana!" nähdessäsi 19 kuvaa tästä savolaiskodista

Jenkkiautojen aarteet kiilsivät kilpaa Hiekanpään rannassa, kesän päätapahtuma toi tuhansia katsojia Pieksämäelle

Syvänniemellä juhlitaan buddhalaisen luostarin avajaisia – paikalliset toivottivat luostarin tervetulleeksi perinteisillä lahjoilla

Tolpan tulipalo vei sähköt useilta talouksilta Joroisissa

Kesällä Mikkeli on yksi Suomen vilkkaimmista traumapäivystyksistä – Yhteistyötä tehdään joka suuntaan

Hukkuneeksi epäillyn miehen etsinnät jatkuvat – mies nähty viimeksi torstaina, vene löytyi rannasta kumollaan perjantaina

Jäppiläläinen teräspappa Veikko Koukonen paahtaa 94-vuotiaana pitkää päivää pajassaan – Puueläinpihasta puuttuu vielä sarvikuono

Karhuhavainnon aiheuttajaksi epäiltiin kolmea hirveä – Pelkkä epäilys muutti kuopiolaisten suunnitelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.