Varkauden uusi koulu kallistui

Varkauteen rakennettavan uuden yhtenäiskoulun kustannukset ovat kohoamassa ennakoitua suuremmiksi.

Kaupunginvaltuusto joutuu vielä huhtikuussa päättämään, varataanko hankkeeseen noin miljoona euroa lisärahaa vai muutetaanko suunnitelmia.

Aikataulu on kireä, sillä uusi koulu halutaan käyttöön syksyksi 2017.

– Tämän vuoden talousarvion yhteydessä kokonaiskustannuksiksi on hyväksytty 7,3 miljoonaa euroa. Nyt hankinta on kilpailutettu ja kokonaissumma on nousemassa noin 8,3 miljoonaan, kertoo kaupunginjohtaja Hannu Tsupari.

Tsuparin mukaan on aika vähän tehtävissä, jos koulu aiotaan saada valmiiksi syksyksi 2017. Kustannuksia on mahdollista karsia ehkä 200 000 - 300 000 euroa.

Tsuparin mukaan valtuustoryhmien puheenjohtajien viesti tiistaina pidetyssä neuvottelussa oli, että kouluhanketta jatkettaisiin tähänastisella konseptilla.

Täksi vuodeksi budjetoitu 4,0 miljoonaa euroa riittää eikä budjettia tarvitse muuttaa. Vaikka ylityksessä on kyse kokonaisuuteen nähden "vain" miljoonasta, se on paljon rahaa, Tsupari myöntää.

– Kun hanketta aikanaan lähdettiin esittelemään, lähdettiin liikkeelle 4,8 miljoonasta. Onhan arvio noussut siitä merkittävästi.

Kuoppakankaan alueelle aiotaan rakentaa Waltterin kouluksi nimetty yhtenäiskoulu vuosiluokille 0-9. Nykyisten koulurakennusten väliin tehdään noin 2400 neliömetrin uudisrakennus.

Samalla Varkaus siirtyy yhden yläkoulun malliin ja Päiviönsaaren koulusta luovutaan.