Varkaudessa liikkuu lakkopäivinä vain yksi bussi

Varkauden paikallisliikenteen neljä bussivuoroa kutistuu lakon ajaksi yhteen. Pieksämäen joukkoliikenteeseen lakolla ole sitä vastoin lainkaan vaikutuksia.

Ainoalla Kuopion Liikenteen Varkaudessa ajossa olevalla bussilla pääsee lakkopäivinä arkisin aamuseitsemän ja iltaviiden välillä. Auto kulkee Taulumäeltä Luttilaan ja Kaura-ahoon.

Könönpelto jää kokonaan bussimottiin, eikä Härmäniemestä ole koulukuljetusta.

Pieksämäellä liikennöivä, mikkeliläinen Ihastjärven Linja Oy on lakon ulkopuolella. Kaikki viidellä autolla Pieksämäellä ajettavat vuorot ja koululaiskuljetukset toimivat normaalisti.

- Olemme pienenä, 16 auton yhtiönä lakon ulkopuolella. Voimme tulla tarvittaessa muuallekin apuun, jos autoja riittää, sanoo Ihastjärven Linja Oy:n toimitusjohtaja Tarmio Pulkka.

Leppävirralla lakko tuo kyytipulmia Kivelän yläkoulun oppilaille. Oppilaista 187 on bussikyydin varassa eri puolilta pitäjää. Vain niin ikään lakon ulkopuolella olevat Soisalon Liikenteen ja Savonlinjan koulukyydit Kurjalasta sekä Konnuslahdesta ja Valkeamäestä kulkevat normaalisti.

- Pahin tilanne on Varkauden suunnasta, 5-tien varrelta ja Sorsakoskelta tulevilla oppilailla. Koululaisvuoroja on normaalisti 6-8, mutta lakon aikana vain kaksi, Taisto Kainulainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.