Vasikkasavut-tapahtumassa pidettiin hauskaa

Hevosenkengän heitto nurmikolla oleviin keppeihin ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Pieni Johannes Eskelinen pelaa varman päälle ja kävelee kepin viereen pudottamaan kengän oikeaan paikkaan.

Huopapallot eivät tahdo sattua emalivateihin, vaikka kuinka tähtäisi. Keppihevosella ratsastaminen sen sijaan onnistuu helposti.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiirissä Lapinlahdella sytytettiin lauantaina vasikkasavut lasten perinnetapahtuman merkiksi. Savuilla kiehautettiin nokipannukahvia ja paistettiin tikkupullaa.

- Täällä vietetään leppoista kesäpäivää yhdessä koko perheen kanssa, Lastun taidekasvattaja Ulla Bovellan kertoo.

Hän toivoo vanhempien huomaavan, että lettujen syöminen ja mehun juominen lasten kanssa nurmikolla on ihan yhtä hyvää ajankulua kuin puuhamaassa tai huvipuistossa käynti.

Lapset askartelivat tapahtumassa huopapalloja, käpylehmiä, ulpukkapossuja ja onkia. Lisäksi he pääsivät katsomaan vasikkaa, poneja, kanoja ja lampaita.

Vasikkasavut järjestävät Lastu, Lapinlahden 4H-yhdistys, Lapinlahti-seura ja Lapinlahden kunta. Kävijämääriä ei lasketa, ja lapsille tapahtuma on ilmainen. Kaikki teollinen ja kaupallinen on näistä juhlista kaukana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.