Veden keittokehotus jatkuu Rautalammilla, koskee noin tuhatta asukasta

Ruoka- ja juomakäyttöön käytettävä vesijohtovesi kehotetaan yhä keittämään Rautalammilla. Keittokehotus jatkuu ainakin tiistaihin tai jopa keskiviikkoon saakka.

Vedestä otetut näytteet olivat maanantaina puhtaat, mutta mitään riskejä ei kunnassa haluta ottaa. Niinpä maanantain otettiin vielä varmistavat näytteet, joiden tuloksia analysoidaan tiistaina.

Keittokehotus johtuu perjantaina sattuneesta runkovesijohdon vuodosta. Vuoto aiheutti verkostoon normaalia alhaisemman paineen, mikä näkyi vedessä sameutumisena.

Vettä kehotetaan myös juoksuttamaan hanoista reilusti vedenjakelun alkaessa uudelleen. Vedessä voi olla sameutta ja värjäytymiä. Korjauksen yhteydessä tapahtuneet painevaihtelut ovat saattaneet saada vesijohtoputkissa olevaa sakkaa liikenteeseen, mikä aiheuttaa mahdollisen sameuden ja värjäymät.

Keittokehotus ei koske Rautalammin kunnan alueella toimivien vesiosuuskuntien verkostojen aluetta, vaan ainoastaan niitä alueita, jotka kuuluvat Rautalammin kunnan vesilaitoksen piiriin. Keittokehotus koskee noin 700–1 300 asukasta.

Verkostovettä voi käyttää sellaisenaan peseytymiseen ja eläinten juomavetenä. Kunnanviraston pihassa on vedenjakelupiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Runkovesiputki saatu korjattua – veden keittokehotus voimassa koko viikonlopun