Vedenlaatuhäiriöt taas alkavalla viikolla mahdollisia Kuopiossa

Kuopion Vesi on aloittanut päävesijohdon Itkonniemi – Kelloniemi saneeraukseen liittyvät maastotyöt Itkonniemellä.

Kuopion Veden mukaan vedenjakelussa ei ole ennalta suunniteltuja katkoksia, mutta linjojen sulkeminen, väliaikaisjärjestelyt sekä liitostyöt voivat työn eri vaiheissa aiheuttaa ajoittaisia vedenlaatuhäiriöitä.

Ennalta arvioiden laatuhäiriöiden mahdollisuus on suurin Itkonniemen, Männistön, Linnanpellon, Saarijärven, Kelloniemen, Kettulanlahden sekä keskustan alueilla.

Viikolla 40 tehtäviin työvaiheisiin liittyy kohonnut vedenlaatuhäiriöiden mahdollisuus. Laatuhäiriöihin on hyvä varautua varaamalla juomavettä jääkaappiin noin kolmen vuorokauden tarvetta varten 2.10. alkaen.

Kuopion Vesi varautuu järjestämään tarvittaessa väliaikaisen vedenjakelupaikan erikseen ilmoitettavaan paikkaan mahdollisille häiriöalueille.

Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä, ja myös pyykinpesua on syytä välttää. Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti.
 

Kuopion Vesi tiedottaa hankkeen etenemisestä ja vaikutuksista vedenkäyttäjille verkkosivuillaan osoitteessa kuopionvesi.fi ja Facebookissa osoitteessa facebook.com/kuopionvesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.