Veneilijä puristui jäihin Kallavedellä

Mökiltä palannut mies taittoi matkaa noin seitsemän tuntia torstai-iltana Kuopion Kallavedellä, kun miehen vene puristui jäiden väliin ja matkan teko oli hyytyä siihen. Palomiehet saivat rannalta soiton torstaina, että Etelä-Kallavedellä veneessä seisoo mies ja tyrkkii jäitä.

Keski-ikäinen mies oli lähtenyt jo varhain iltapäivällä saaresta kohti keskustaa. Tuuli oli kuitenkin yllättäen puristanut sulana olleen syväväylän täyteen jäälauttoja. Matkan teko muuttui silloin puurossa tarpomiseksi. Mies ei pystynyt käyttämään perämoottoria, vaan hakkasi jäitä ensin edestä ja sitten souti syntyneen pienen matkan sulaa eteenpäin.

Palomiehet lähtivät hydrokopterilla tarkistamaan veneilijän tilannetta. Hydrokopteri joutui kuitenkin ongelmiin itsekin. Tuulettimessa oli vikaa, mutta lisäksi ajokeli oli vaikea. Hydrokopteri ei päässyt ajamaan sulassa, kun järvi oli vielä täynnä jäämössöä. Jäät olivat kuitenkin niin heikkoja, ettei hydrokopteri myöskään noussut jään päälle, vaan matka taittui vain runnomalla eteenpäin.

Lopulta palomiehet tavoittivat veneilijän noin kello 21.30. Mies oli kunnossa, mutta väsynyt taivallettuaan käsivoimin veneellä jäissä noin seitsemän tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.