Veret pussiin uudessa salissa

Veripalvelu ottaa Varkaudessa käyttöön uuden paikan verenluovutustilaisuuksille. Huhtikuun lopulta asti Veripalvelun Kuopion aluekeskus järjestää liikkuvan veripalvelun tilaisuudet uusissa tiloissa Warkaus-salissa. Tilat ovat aiempaa väljemmät.

Liikkuva veripalvelu käy Varkaudessa kerran kuussa. Veripalvelun mukaan Varkaudessa on ollut kysyntää sille, että verenluovutusmahdollisuus on joka kuukausi.

- Kuukauden välein käydessämme annamme uuden mahdollisuuden verenluovutukseen nopeammin, jos edellisellä kerralla oli jokin este kuten flunssa. Jonotusajat ovat myös lyhentyneet tihentyneiden käyntikertojen myötä, sairaanhoitaja Pirkko Tuononen Kuopion aluekeskuksesta kertoo.

Varkauden käynnin tavoitteena on kerätä kerrallaan aina vähintään 90 veripussia. Alkuvuonna tavoitteeseen ei ole aivan ylletty.

Seuraavan kerran verta voi luovuttaa Varkaudessa torstaina 28. huhtikuuta kello 13-18. Seuraavat kerrat ovat torstai 26.5. ja 23.6. klo 13-18 Warkaus-salissa Kauppatori 6.

Varkaudessa verenotto on vakiintunut kuukauden viimeiselle torstaille.

- Vaikka verenluovutus on yhtä tärkeää minä tahansa arkipäivänä, kannustamme tulemaan juuri nyt, jotta verihiutaleet eivät lopu vapun jälkeisenä maanantainakaan.