Vesanto, Tervo ja Keitele Ylä-Savon seurakuntayhtymään todennäköisesti 2017

Vesannon, Tervon ja Keiteleen seurakunnat ovat kiinnostuneita liittymään Ylä-Savon seurakuntayhtymään.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että helmikuuhun mennessä laaditaan selvitys, jossa pohditaan Keiteleen, Vesannon ja Tervon liittymistä yhtymään.

Lisäksi selvitys sisältää alustavan suunnitelman siitä, miten seurakuntayhtymän tehtäväalueiden hoito näissä seurakunnissa järjestettäisiin.

Todennäköisin vaihtoehto on, että kukin seurakunta liittyy erikseen Ylä-Savon seurakuntayhtymään vuoden 2017 alussa tai erikseen sovittavasta ajankohdasta alkaen. Seurakuntayhtymän hallintojohtaja Katariina Bergbackan mukaan ratkaisussa seurakuntatyö, seurakunnan nimi ja identiteetti ja sekä seurakuntatyötä tekevät työntekijät säilyvät omassa seurakunnassa.

Keiteleen, Tervon ja Vesannon seurakunnat eivät ole vielä käsitelleet selvitystä hallinnossaan. Neuvotteluissa ja luottamushenkilöiden kuulemisissa on kuitenkin todettu, että jatkaminen itsenäisinä seurakuntina tuskin on mahdollista pidemmällä tähtäimellä taloushaasteiden takia.

Lopullinen päätös tulee yhteisen kirkkoneuvoston päätettäväksi helmikuussa 2016.

Ylä-Savon seurakuntayhtymän jäseniä ovat tällä hetkellä Iisalmen, Lapinlahden, Varpaisjärven, Sonkajärven ja Pielaveden seurakunnat.